Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Latvijā

Mūzikas ierakstu recenzijas: "PeR"

© publicitātes

Gada nogalē daudz klausītājiem vēstāmā ir sakrājies grupai „PeR”: nesen nāca klajā viņu debijas albums, bet šodien, 17. decembrī, koncertzālē „Palladium” notiks viņu lielkoncerts, kuram ir gana nopietns iemesls – grupas pastāvēšanas piecu gadu jubileja.

„PeR” līderis Ralfs Eilands stāsta, ka koncerta repertuārs būs kā atskats uz grupas piecu gadu darbības periodu – varēs dzirdēt dziesmas pat no tiem laikiem, kad šo „bītboksa”duetu (tolaik trio) klausītāji zināja tikai pēc dalības „Dziesma manai paaudzei” vai šovā „Latvijas Zelta talanti”. „Būs muzikāls šovs – ar balsi, bungām, ģitāru solo. Man patīk, ka mūziķi spēlē tā, kā tiem būtu jāspēlē, un tas arī ir īstais šovs. Tāpēc mums uz skatuves nebūs dejotāji, klauni vai lielgabali, taču būs labas gaismas un video. Gaismotāji mums solīja, ka tāds šovs, kāds būs mums, Latvijā vēl nekad nav bijis, tāpēc būs krāsaini un koši,” palepojās Ralfs „Muzikālā ziņā esam daudz strādājuši, jo pa šiem pieciem gadiem taču daudz kas piedzīvots – Eirovīzija, „Jaunais vilnis”. Strādājam pie tā, lai mūsu performance būtu vienreizēja, lai tas būtu enerģijas, mūzikas un gaismu šova strāvojums. Tas viss kopā neatstās vienaldzīgus, to mēs garantējam uz visiem 100%!"

Ja runājam par albumu, tad tas ir teju vai „PeR” labāko dziesmu izlase. Albumam ir it kā divi cēlieni: pirmajā iekļauts „PeR”jaunākajos laikos radītais skaņu materiāls ar tādām dziesmām kā „Soulshaker”, „Here We Go”, „Disco Superfly” un citām, savukārt otrajā cēlienā ir agrāk radītās dziesmas, tostarp „Bums”, „PeR vari”, „Nakts mani uzrunā”, „Mazajām sirsniņām”un citas. Jāpiebilst, ka divas jaunajā albumā iekļautās dziesmas – „Here We Go” un „Sad Trumpet” – ir deleģētas Eirovīzijas dziesmu konkursa pusfināliem.

PAR. „PeR” izaugsme ir apbrīnas vērta – šajos piecos gados šie puiši no mazgadīgiem „mikrofonā spļāvējiem” ir pārvērtušies par nopietniem un vērā ņemamiem mūziķiem, kuri ar katru savu nākamo dziesmu sasniedz aizvien jaunus apvāršņus. Jācer, ka „PeR” nākotnes virziens būs tāds, ko šajā albumā personificē tādas teicamas dziesmas kā „Soulshaker”, „Rise”, „Tagad”, arī „Disco Superfly”, „Nasty Blues”, „Sticks And Stones” – tā varētu uzskaitīt visu tā saucamo pirmo cēlienu!

PRET. Žēl, ka šo albumu nevar pārgriezt divās daļās – otro cēlienu tad varētu vieglu roku iemest atkritumu urnā. „PeR” darbības sākumposmā radītās dziesmas drīzāk piestāvētu „Tumsai” vai „Putnu ballei”, nav ne mazākās vēlēšanās tās dzirdēt vēl kaut reizi.