Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Latvijā

Zatlera portretu uzglabās kopā ar citu eksprezidentu portretiem līdz Rīgas pils remonta beigām

Bijušā Valsts prezidenta Valda Zatlera portrets, kad tas nonāks Valsts prezidenta kancelejas rīcībā, tiks uzglabāts līdz ar citu eksprezidentu portretiem līdz Rīgas pils rekonstrukcijas un restaurācijas beigām.

Tā kā patlaban nav zināms, kādā interjerā Zatlera portrets atradīsies, tas pagaidām arī netiks ierāmēts, aģentūru LETA informēja Valsts prezidenta Andra Bērziņa preses padomniece Līga Krapāne.

Patlaban portrets atrodas pie tā autora Rituma Ivanova. Vienošanās ar mākslinieku paredz, ka portrets ir jānodod līdz 15.decembrim, bet nepieciešamības gadījumā, lai portretu varētu izstādīt, nodošanas termiņu var pagarināt.

"Tad, kad portrets ar nodošanas-pieņemšanas aktu nonāks Valsts prezidenta kancelejas pārziņā, tas tiks novietots līdzās citiem prezidentu portretiem to uzglabāšanai piemērotā vietā līdz Rīgas pils remonta beigām, kad portreti atkal tiks izstādīti pils telpās," sacīja Krapāne.

LETA jau ziņoja, ka portrets bija jāuzglezno šā gada laikā un ar Ivanovu noslēgtā līguma vērtība, ieskaitot nodokļus, ir 5000 latu.

Ivanovs ir viens no populārākajiem latviešu jaunās paaudzes gleznotājiem. Mākslinieks ir veidojis vairāk nekā desmit personālizstādes un izstādījis savus darbus starptautiskās izstādēs. Ivanova darbi atrodas ne tikai Latvijas Nacionālā mākslas muzeja un Saeimas mākslas darbu kolekcijās, bet arī Igaunijas Nacionālā mākslas muzeja, Tretjakova (Maskava) galerijas kolekcijās, kā arī privātās mākslas darbu kolekcijās.