Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Latvijā

Iznācis pēdējais laikraksta "Čas" numurs

Šodien iznācis pēdējais krievu valodā rakstošā laikraksta "Čas" numurs, un jau pirmdien abonenti saņems ar citu krievu valodā rakstošu laikrakstu "Vesti Segodņa" apvienotu izdevumu.

Apvienotais laikraksts iznāks ar nosaukumu "Vesti Segodņa".

Abas krievu valodā iznākošās avīzes cīņā par lasītāju, reklāmdevējiem un žurnālistiem kādā brīdī ir kļuvušas pilnīgi vienādas, tāpēc laikrakstu konsolidācija ir pilnīgi dabisks process un atbilst Latvijas sabiedriskās dzīves norisēm, teikts laikraksta paziņojumā.

Kā ziņots, pēc interneta žurnāla "Freecity.lv" datiem, mediju grupu, kas apvieno Latvijā krievu valodā iznākošos laikrakstus "Vesti Segodņa", "Čas" un "Telegraf", kontrolē Krievijas senators, miljardieris Andrejs Molčanovs, bijušais Krievijas Valsts domes deputāts, uzņēmējs Eduards Janakovs un baņķieris Artūrs Jeresjko.

Juridiski laikrakstu īpašnieki gan ir dažādas Kiprā un Lielbritānijā reģistrētas kompānijas.

Molčanovs žurnāla "Forbes" veidotajā pasaules bagātāko cilvēku sarakstā ar 3,2 miljardu ASV dolāru vērtiem īpašumiem ieņem 34.vietu. Janakovs nodarbojas ar kalnrūpniecības biznesu un bijis Krievijas Valsts domes deputāts no valdošā partijas "Vienotā Krievija". Savukārt Jeresjko agrāk piederēja nu jau likvidējamā "Ogres komercbanka", tagad viņš ir Ukrainas "Legbank" līdzīpašnieks.

Laikraksti "Vesti Segodņa" un "Čas" tiek apvienoti. Savukārt laikraksts "Telegraf" turpmāk varētu pārtapt nedēļas analītiskā izdevumā, liecina "Freecity.lv" avotu prognozes.