Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Latvijā

Pētījums: Pārdabiskas spējas piemīt 4% Latvijas iedzīvotāju

Četri procenti Latvijas iedzīvotāju uzskata, ka viņiem piemīt kādas īpašas pārdabiskas, ekstrasensoras vai dziedināšanas spējas, liecina pētījumu centra "SKDS" aptauja. Šis rādītājs ir vienāds gan latviski, gan krieviski runājošo aptaujas dalībnieku vidū.

89,8% aptaujas dalībnieku uzskata, ka viņiem pārdabiskas spējas nepiemīt, savukārt 6,2% respondentu norādījuši, ka uz šo jautājumu ir grūti atbildēt.

To, ka ir apveltītas ar paranormālām spējām, aptaujā nedaudz biežāk atzinušas sievietes nekā vīrieši. Aptaujā šīs spējas sev piedēvējuši pieci procenti aptaujāto sieviešu, savukārt par cilvēkiem, kas apveltīti ar pārdabiskām spējām, sevi atzinuši tikai trīs procenti aptaujāto vīriešu.

Pārdabiskas spējas sev piedēvējuši seši procenti no respondentiem, kuriem ir augstākā izglītība, un tikpat daudz Zemgalē dzīvojošo aptaujāto.

10,4% aptaujas dalībnieku apgalvojuši, ka viņu draugu un paziņu lokā ir cilvēki, kuriem piemīt pārdabiskas spējas, bet 81,7% respondentu uzskata, ka nepazīst cilvēkus ar šādām spējām. Pārējiem respondentiem uz šo jautājumu bijis grūti atbildēt.

Apgalvojumam, ka draugu un paziņu vidū ir cilvēki, kam piemīt kādas īpašas pārdabiskas, ekstrasensoras vai dziedniecības spējas, piekrituši 12% aptaujāto latviski runājošo respondentu un astoņi procenti krieviski runājošo respondentu.

Šim apgalvojuma piekrituši arī 10-11% respondentu, kuru vidējie ienākumi ir zemi, kā arī 12% Zemgales un 13% Kurzemes iedzīvotāju.

"SKDS" ir tirgus un sabiedriskās domas pētījumu centrs.