Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Latvijā

Notiks pirmais Latvijas Spēļu izstrādātāju asociācijas mītiņš

Latvijas Spēļu izstrādātāju asociācija sadarbībā ar TechHub Riga un Latvijas IT klastera atbalstu, rīko pirmo spēļu izstrādātāju mītiņu (meetup). Pasākuma galvenais mērķis ir sapulcināt vienkopus spēļu izstrādātājus, un sniegt iespēju brīvprātīgi, īsā prezentācijā pastāstīt par kādu no savas spēles idejām.

Šādā veidā tiek sniegta iespēja rast jaunus kontaktus, kas varētu iesaistīties un palīdzēt realizēt projektus, vai sniegt padomus, lai tos uzlabotu. Pasākums notiks 11.jūlijā TechHub telpās (Citadeles ielā 12) plkst. 19:00.

Mītiņa ievadā NextLevel spēļu dizainers Andrejs Kļaviņš uzstāsies ar prezentāciju "Art of Thinking Small", kurā pastāstīs par to kādēļ labāk koncentrēties uz mazākiem spēļu projektiem, tā vietā, lai mēģinātu izveidot nākošo GTA mēroga projektu Rīgā. Andrejs izklāstīs arī piemēru par mini spēlīti "Gentleman vs Gargoyles". Tik pat aizraujošu prezentāciju ir sagatavojis arī spēļu izstrādātājs Edvins Edema (Edvin Adema) no Igaunijas, kurš pastāstīs par savu pieredzi spēļu izstrādes jomā "Indie game development and industry - related activities". Pasākuma organizētāji, sola, ka turpinājumā sekos arī vēl citas interesantas prezentācijas.

Pasākuma turpinājumā, tiks sniegta iespēja ikvienam interesentam prezentēt savu spēles ideju. Pasākuma organizētāji atgādina, ka spēle var būt gan jau pabeigta, gan arī vēl tikai idejas statusā, ar dažiem ekrānšāviņiem. Prezentācijai jābūt aptuveni 1-3 minūšu garumā, kuras sākumā dalībnieks īsumā pastāsta par sevi, spēles ideju un parādā kādu fragmentu no spēles (ja tādi ir). Labākās idejas autoram tiks sarūpēta arī kādā pārsteiguma balva.

Latvijas Spēļu izstrādātāju asociācijas (Latvian Game Developers Association) mērķis ir veicināt sadarbību gan starp spēļu izstrādātājiem, gan arī starp investoriem un projektu realizētājiem. Iemācīt plānot, veidot spēles, piesaistīt investīcijas to izstrādei un gūt pieredzes apmaiņu spēļu izstrādātāju vidē.