Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Latvijā

Kultūras ministre paraksta vēstuli par Latvijas neakadēmiskās mūzikas popularizēšanu ārvalstīs

© f64

Lai veicinātu Latvijas neakadēmiskās mūzikas attīstību un popularizēšanu pasaulē, šodien kultūras ministre Žaneta Jaunzeme-Grende, fonda "Mūsdienu mūzikas centrs" direktors Māris Briežkalns un vairāku Eiropā un ASV ietekmīgu mūzikas festivālu un koncertzāļu direktori parakstīja nodomu vēstuli par sadarbību neakadēmiskās mūzikas attīstībā.

Tas dos iespēju Latvijas māksliniekiem, kuri pārstāv tādu neakadēmisko mūzikas žanru kā pasaules mūzikas (world music), džeza un citu ar improvizāciju saistītu mūzikas stilu mūziķiem koncertēt daudzās citās pasaules valstīs, jo līguma parakstītāji vienlaikus apņemas popularizēt Latvijas māksliniekus.

"Latvija ir bagāta ar izciliem mūziķiem dažādos žanros, tomēr viņu iespējas būt novērtētiem plašākā pasaulē ir ierobežotas. Klātienē iepazīstinot ietekmīgu festivālu un aģentūru pārstāvjus ar labākajiem Latvijas māksliniekiem, latviešu mūzikas eksporta iespējas noteikti palielināsies," uzskata Ž. Jaunzeme-Grende.

Starptautiskā mūzikas festivāla "Rīgas Ritmi" ietvaros no 2012. gada 4.jūlija līdz 7.jūlijam jau otro reizi tiek organizēts RĪGAS RITMI SHOWCASE ar mērķi prezentēt Latvijas džeza, improvizācijas un pasaules mūzikas izpildītājus.

Vairāk nekā desmit prestižu festivālu un koncertvietu producenti no Eiropas un ASV ("Half Note Records", "Improvised Music", "Flagey", "PoriJazz", JazzKaar, "Red Sea Jazz Festival” u.c.) trijās dienās iepazīsies ar Latvijas māksliniekiem un grupām. Projekta ietvaros tiks rīkota paneļdiskusija "The future of Musicianship" nozares pārstāvjiem par to, kas jādara jaunajiem mūzikas talantiem, lai viņus pamanītu pasaules mūzikas industrijas pārstāvji.

Pirmais RĪGAS RITMI SHOWCASE notika 2006. gadā, to apmeklēja 12 mūzikas festivālu direktori no Eiropas, ASV un Kanādas. Projektā piedalījās 15 mūziķi un grupas no Latvijas, vairāku no kuriem tika uzaicināti sniegt koncertus Eiropā un Kanādā.