Otrdiena, 23.aprīlis

redeem Georgs, Jurģis, Juris

arrow_right_alt Latvijā

Miris uzņēmējs un FK "Ventspils" prezidents Jurijs Bespalovs

© Romāns Kokšarovs

Vakar vakarā pēkšņi, 51 gada vecumā, šīs zemes gaitas beidzis uzņēmējs, pašreizējās Latvijas čempionvienības - futbola kluba Ventspils - prezidents Jurijs Bespalovs.

Ilggadējs ļoti lielu tranzītbiznesa kompāniju vadītājs un līdzīpašnieks Jurijs Bespalovs savulaik bija akciju sabiedrības Ventamonjaks valdes loceklis, bet pēdējā laikā – šīs kompānijas padomes priekšsēdētājs. Tāpat savulaik viņš bija daudzmiljonu kompāniju VK tranzīts, Ventall Termināls, Ventamonjaks serviss padomes priekšsēdētājs, kā arī vairāku citu uzņēmējsabiedrību valdes loceklis.

Par viņa patieso mīlestību pret sportu liecina valdes locekļa amati biedrībās Latvijas futbola federācija, Ventspils olimpiskā cerība, Ventspils jauniešu futbola klubs un „Vingrošanas klubs Ventspils”.

Jurija Bespalova nāve atstās iespaidu arī uz tā saukto Lemberga prāvu, kurā viņam bija dalībnieka statuss. Proti, kādā no šīs lietas epizodēm pret viņu tika izbeigts kriminālprocess sakarā ar noilgumu. Sakarā ar noilgumu izbeigts kriminālprocess – tas faktiski nozīmē, ka cilvēks tiek atzīts par vainīgu. Jurijs Bespalovs ar to nesamierinājās un šo lēmumu pārsūdzēja. Ģenerālprokuratūra nolēma, ka viņa pārsūdzība ir jāizskata kopā ar t.s. Lemberga krimināllietu. Tas savukārt nozīmēja, ka J. Bespalovam par savu taisnību nāksies cīnīties gadiem (jau šobrīd process ilgst vairāk nekā trīs gadus), tērējot gan savu laiku un enerģiju, gan līdzekļus advokāta algošanai.

Jurijs Bespalovs ir jau trešais būtiskais liecinieks šajā lietā, kas aizgājis mūžībā. No smagas sirdskaites mira ilggadējais Ventamonjaks prezidents Krists Skuja, savukārt emigrācijā Paragvajā nomira ilggadējais naftas tranzīta biznesa kompāniju vadītājs Laimonis Junkers. Neviens no viņiem nebaidījās cīnīties par savu taisnību un nesniedza apsūdzošas liecības.

Kā portālu ventasbalss.lv informēja Valsts policijas Kurzemes reģiona pārvaldes Ventspils iecirkņa priekšnieks Ģirts Kokins, Bespalovs miris savās mājās Ventspils novada Piltenes lauku teritorijas Ūdrandē. Pēc informācijas, kas pašlaik ir policijas rīcībā, Bespalovs gājis pa kāpnēm un nokritis. Izsaukta neatliekamā medicīniska palīdzība, taču viņa dzīvību nav izdevies glābt.