Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Latvijā

Latviešu ekstrēmās ziemas autobraukšanas video kļūst par hitu Amerikā

ASV lielākā televīzijas un radio korporācija CBS savā portālā izcēlusi ziemas autobraukšanas meistarības video, kas izrādās filmēts Tukumā un Rīgā.

«Latvijā automašīnas mīl ziemu. […] Stilīgi, sportiski un sniegaini: tieši tā, kā mums patīk skatīt autobraukšanas klipus!» komentē CBS žurnālists Beilijs Džonsons. Profesionāli uzņemtajā un samontētajā video redzams, kā latvieši trenējas driftēt un slidināties pa ziemas ceļiem, demonstrējot drošas braukšanas meistarklasi ekstrēmos apstākļos, turklāt dara to parastās ielas automašīnās, nevis sportam speciāli aprīkotās.

Video autors ir «Harcho», īstajā vārdā — Haris Katlaps, kurš ziemās ir snovborda instruktors «Jēkaba Gravas» trasē pie Tukuma, bet ikdienā strādā par pārdevēju. «Video es samontēju tāpat vien, bez īpaša nodoma popularizēt Latviju pasaulē — svarīgāk ir, ka tiek parādīts: cilvēki atpūšas, trenējoties tikt galā ar mūsu ekstrēmajiem Latvijas ceļu apstākļiem. Nav tā, ka jaunieši pie mums to vien sapņotu kā braukt dzērumā, pārsniegt ātrumu un aptīties ap ozolu — mums tomēr svarīgākas ir kārtīgas drifta sacīkstes vasarā un ziemā,» sacīja video autors.

Filmēšanai tika izmantots «Canon 550D» fotoaparāts un speciāla pie auto pielipināma miniatūra, trieciendroša platleņķa kameriņa.

Cars love winter in Latvia from harcho on Vimeo.