Ceturtdiena, 16.maijs

redeem Edijs, Edvīns

arrow_right_alt Latvijā

Uz ceļiem veidojas bedres

© Arnis Smirnovs

Iestājoties laika apstākļiem, kad sals bieži mijas ar atkusni un ir mitrs, ceļu segumi paātrināti nolietojas un tajos veidojas bedres, portālu nra.lv informē Latvijas valsts ceļi.

Tas īpaši attiecas uz sliktā tehniskā stāvoklī esošajiem segumiem, kuru īpatsvars asfaltēto valsts autoceļu tīkla ir aptuveni 30%. Šo autoceļu posmu saraksts atrodams Latvijas valsts ceļu mājas lapā.

Šādos laika apstākļos tehnoloģiski ir iespējams labot tikai atsevišķās - satiksmei bīstamās jeb tā saucamās avārijas bedres primārās nozīmēs maršrutos. Citviet bedrainie ceļu posmi tiek apzīmēti ar brīdinājuma ceļa zīmēm ”Nelīdzens ceļš” un vajadzības gadījumā tiek ieviesti arī ātruma ierobežojumi.

Intensīvu bedrīšu remontu plānots uzsākt aprīļa vidū, tiklīdz iestāsies stabili pozitīva gaisa temperatūra un ceļu konstrukcija būs apžuvusi, lai līdz vasarai tiktu salaboti segumu defekti valsts galvenajos un lielākajā daļā reģionālo autoceļu.

Aicinām autovadītājus pievērst īpašu uzmanību bedraino ceļu posmu apzīmējumam un pastiprināti ievērot drošas braukšanas principus sliktass redzamības apstākļos un uz slapjiem segumiem, kad brauktuves defekti mēdz būt nemanāmi.

Lai gan autoceļi tiek regulāri apsekoti, tomēr, ņemot vērā to kopējo stāvokli un nolietotības pakāpi, bedres uz brauktuvēm var izveidoties ļoti strauji, tāpēc iedzīvotāji aicināti informēt Latvijas Valsts ceļus par braukšanai bīstamām bedrēm zvanot Satiksmes informācijas centram pa diennakts informatīvo tālruni 65025555.