Ceturtdiena, 25.aprīlis

redeem Bārbala, Līksma

arrow_right_alt Latvijā

Vairāki simti senioru projekta "Pieslēdzies, Latvija" noslēgumā pārbauda zināšanas datoru lietošanā

Noslēdzoties vērienīgajam Lattelecom sociālās atbildības projektam Pieslēdzies, Latvija!, 16.novembrī vairāki simti senioru no visas Latvijas pulcējās Rīgas Latviešu biedrības namā, lai piedalītos īpašā eksāmenā un pārbaudītu savas zināšanas datoru lietošanā.

Pieslēdzies, Latvija! ir unikāls projekts Latvijas mērogā, kas cilvēkiem ļauj apgūt pirmās iemaņas darbā ar datoru. Šogad pirmo reizi apgūt datora lietošanu Lattelecom aicināja tieši seniorus, kuriem ir visaugstākās barjeras, lai sāktu izmantot jaunās tehnoloģijas. Iespēju bez maksas iepazīt datoru un interneta pasauli laikā no aprīļa līdz novembrim izmantoja vairāk nekā 1500 senioru visā Latvijā.

16.novembrī aktīvākie seniori ieradušies Rīgā, lai atkal sēstos pie datoriem un pierādītu savu varēšanu, izpildot īpaši šim pasākumam veidotu zināšanu pārbaudes testu.

"Mācīties nekad nav par vēlu, un tieši to apliecināja jūsu lielā atsaucība - kopš projektu uzsākām visā Latvijā tika noorganizētas 150 grupas un datora lietošanas pamatus apguva vairāk nekā 1500 cilvēki. Projektu uzsākot dažādu pētījumu rezultāti liecināja, ka apmēra 73% senioru līdz šim ar datoru nebija strādājuši. Ticu, ka mums visiem kopā ir izdevies šo skaitli būtiski samazināt un man prieks, ka tik daudzi seniori ar tādu degsmi ir apguvuši jaunās tehnoloģijas," svinīgā uzrunā projekta noslēguma pasākumā sacīja Lattelecom valdes priekšsēdētājs Juris Gulbis

Pēc eksāmena rezultātu apkopošanas notiks projekta svinīgā noslēguma ceremonija un izloze, kurā ikvienam senioram, kurš eksāmenu veiksmīgi nokārtojis, bija iespēja laimēt kādu no 15 Lattelecom dāvātajiem portatīvajiem datoriem.

Datorus laimēja - Elvīna Vēze no Olaines, Aija Ramate no Ogres, Erita Lija Padoma no Madonas, Velga Štamgūte no Bikstiem, Aldis Ertmanis no Mazsalacas, Marija Antoškina no Siguldas, Raimonds Štengauers no Skultes, Silvija Gaule no Bērzciema, Romualds Lukošūns, Inga Ješēnica, Ilze Matuša, Lilia Belosevich, Astrīda Jurēvica, Lūcija Strazda un Ludmila Aleksandrova no Rīgas.

Projekta Pieslēdzies, Latvija! mērķis ir veicināt datora un interneta lietošanas prasmju apgūšanu, plašākai sabiedrībai parādot ieguvumus no mūsdienu tehnoloģiju izmantošanas ikdienas dzīvē. Lielā senioru atsaucība, piesakoties gala eksāmenam, pierāda, ka arī tā sauktās "sudraba paaudzes" cilvēki vēlas būt moderni un neatpalikt no pasaules aktualitātēm.