Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Latvijā

Izveido jaunu pasažieru vilciena maršrutu Rīga-Minska

Šī gada 1.jūnijā Latvijas dzelzceļš (LDz) sadarbībā ar Baltkrievijas dzelzceļu atklāj jaunu pasažieru vilciena maršrutu Rīga-Minska.

Vilciens Rīga–Minska apstāsies šādās stacijās: Krustpils, Daugavpils, Indra, Bigosova, Verhņedvinska, Polocka, Kruļevščizna, Molodečna. Nonākot galastacijā Minskā, pasažieri varēs doties tālāk gan uz Melnās jūras kūrortiem – Anapu, Adleru, Odesu,- kā arī uz dažādām Eiropas pilsētām: Berlīni, Prāgu, Kijevu un Varšavu.

„Baltkrievijas dzelzceļš ir lielākais LDz sadarbības partneris kravu pārvadājumos un šobrīd ir sperts liels solis, lai šī sadarbība attīstītos arī pasažieru pārvadājumos,” norāda LR satiksmes ministrs Uldis Augulis.

„Dzelzceļa maršruts izveidots caur Daugavpili, lai pēc iespējas vairāk aptvertu Latvijas teritoriju, jo daudziem Latgales iedzīvotājiem ir tuvinieki Baltkrievijā. Mēs ceram, ka viņi novērtēs jauno vilcienu”, saka LDz prezidents Uģis Magonis.

Palielinoties pasažieru interesei par starptautiskajiem pasažieru pārvadājumiem, sadarbībā ar Baltkrievijas kolēģiem LDz piedāvā pasažieriem doties uz Minsku un citām Baltkrievijas pilsētām, kā arī izmantot jauno vilcienu tālākiem ceļojumiem līdz pat Melnajai jūrai. No Minskas vilciens aties plkst. 20:07 un pienāks Rīgā plkst. 08:00 nākamajā dienā, savukārt, no Rīgas vilciens aties plkst. 19:00 un pienāks Minskā plkst. 07:30 nākamajā dienā, tādā veidā piedāvājot pasažieriem ērtus savienojumus ar tālākiem galamērķiem.Vasaras periodā no 1.jūnija līdz 31.augustam vilciens kursēs katru dienu, pēc šī perioda no Rīgas un Minskas – piektdienās un svētdienās.Pasažieriem pieejamas trīs vagonu kategorijas: kupejas vagons, vietkaršu vagons un kopējais vagons.

Vilciena sastāvā iepriekš noteiktos datumos kursēs arī Baltkrievijas dzelzceļa formējuma „bezpārsēšanās vagoni”, ar kuriem pasažieri varēs nokļūt Vitebskā, Mogiļevā, kā arī Gomeļā.