Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Latvijā

Laikā, kad Krievijā notiks futbola čempionāts, Latvijā mēģinās iekļūt vairāk nelegālo imigrantu

© F64

Latvijā palielinās nelegālās migrācijas risks Krievijā paredzētā Pasaules futbola čempionāta laikā, informēja Valsts robežsardze.

Tieši šis pasākums var tikt izmantots nelegālai imigrācijai uz ES valstīm.

Patlaban zināms nelegālās migrācijas risks ir līdz 15.jūlijam Krievijā notiekošā Pasaules futbola čempionāta noslēgumam. Kā liecina Eiropas Savienības (ES) robežapsardzības aģentūra "Frontex" un ES policijas aģentūru "Eiropol" veiktā riska analīze, tieši šis pasākums var tikt izmantots nelegālai imigrācijai uz ES valstīm.

Futbola līdzjutējiem, kuri ceļo uz Krieviju, kā vīza ieceļošanai Krievijā var kalpot arī personalizēts Pasaules futbola čempionāta apmeklētāja dokuments (Fan ID karte), taču šī karte nedod tiesības trešo valstu pilsoņiem ieceļot Latvijā vai šķērsot Latvijas teritoriju tranzītā bez Latvijas vai citas Šengenas zonas valsts vīzas.

Valsts robežsardze jau ir novērsusi pirmo šāda veida nelikumīgas ieceļošanas gadījumu no Krievijas, proti, Terehovas robežkontroles punktā konstatēti trīs Senegālas pilsoņi, kuri, izmantojot iepriekšminēto karti, mēģināja nelikumīgi ieceļot Latvijā. Tāpat jāatzīmē, ka līdzīgus gadījumus konstatējuši arī Somijas un Igaunijas kolēģi.

Pasaules kausa finālturnīrs ar 32 komandu līdzdalību ceturtdien sākas Maskavā, atklāšanas cīņā tiekoties Krievijas un Saūda Arābijas izlasēm.