Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Latvijā

Ārkārtēja situācija policijā: No seifa pazūd divas "Makarov" pistoles

© F64

No amata atstādināts Olaines policijas iecirkņa priekšnieks Kaspars Ramma, jo veicot padomju laiku ieroču nomaiņu uz jaunākiem šaujamajiem ieročiem tika konstatēts, ka no seifa pazudušas divas "Makarov" pistoles, šodien vēsta TV3 raidījums "Nekā personīga".

Pistoļu iztrūkums atklāts pirms nedēļas un tai pat dienā ierosināts kriminālprocess. Izmeklēšanu veic arī Iekšējās drošības birojs. Pagaidām par iecirkņa vadītāja pienākumu izpildītāju iecelts Ainārs Skudris, kurš no sīkākiem komentāriem par situāciju atturējās.

Ieroču apriti stingri reglamentē, jo dienestu beidzot, darbinieks pistoli nodod seifā un par to ir ieraksts žurnālā. Par pistoļu iztrūkumu seifā vajadzēja liecināt tukšajam paliknim un speciālām ieroču reģistrācijas kartītēm. Taču šobrīd neviens nevar pateikt, cik sen minētās pistoles no seifa pazudušas.

Valsts policijas priekšnieks Ints Ķuzis raidījumam skaidroja, ka notikušais ir ārkārtēja situācija un nekādā gadījumā neesot pieļaujama. Tomēr viņš piebilda, ka ieroči noteikti atradīsies, jo nozagt tos nav iespējams.

Iecirkņa priekšniekam ir tiesības veikt regulāru ieroču kontroli, lai pārliecinātos, kādā kārtībā darbinieki tos uztur. Izmeklēšana rādīs, vai Ramma to ir darījis.

"Tāpēc esmu pieņēmis pietiekami bargu lēmumu, jo uzskatu, ka iecirkņa priekšnieks, kura pienākumos ietilpst darba organizācija, ar saviem pienākumiem nav ticis galā. Pieļauju, ka Ramma nav pēdējais atstādināmais šajā iecirknī," sacīja Ķuzis.

Ārkārtas pārbaudes šonedēļ notikušas visos policijas reģionos, taču ieroču pazušana citur nav atklājusies.