Ceturtdiena, 25.aprīlis

redeem Bārbala, Līksma

arrow_right_alt Latvijā

Valdis Šteins: Veselības aprūpes sistēmas reforma - tautas apzagšanas programma

© F64

Ģeogrāfijas doktors, viens no Latvijas Tautas frontes iniciētājiem un veidotājiem, LR Augstākās Padomes deputāts, vairākkārt izvirzīts Valsts prezidenta amatam, Valdis ŠTEINS intervijā Neatkarīgajai raksturo ļaunumu ar trīspadsmit galvām (viņš saka – paugām), kuras, viņaprāt, piemīt mūsu valsts pārvaldei un politikai.

- Tevis piesauktā ļaunuma 13 galvu kopums aptver svarīgas valsts darbības jomas un sistēmas. Es teiktu - ja tās pieņemt par ļaunumu, tad valsts normāla funkcionēšana nez vai ir iespējama. Tāpēc iesākumā es tev jautāšu par ļaunumu, bet pēcāk gribēšu dzirdēt, vai tev pret ļaunumu ir arī kāds labums.

- Atgādināšu, ko teicis Lao Še: «Pēdējie divdesmit septiņi gadi bija laupīšanas laiks, taču to nevajadzētu uzskatīt par ļaunu, jo laupīšana liecina par personas brīvību, bet brīvība vienmēr ir bijusi kaķiešu augstākais ideāls.»

Esmu viens no LR Augstākās Padomes deputātiem, kurš dibināja šodienas Latviju kā neatkarīgu valsti. Man nevar būt vienaldzīgs tās liktenis, tas, kas notiek ar manu valsti un tautu. Mēģinu izprast un aptvert, kur un kad mēs kļūdījāmies, kā valsts varēja nonākt kaķiešu rokās. Jā, mēs ar ieročiem necīnījāmies par savu valsti, bet mēs toreiz nezinājām, kas ar mums un valsti var notikt nākamajā brīdī. Neviens mūs nebija iepazīstinājis ar Pasaules Jaunās Kārtības plāniem. Mēs vienkārši centāmies noturēt savu valsti, bet ne jau tāpēc, lai kaķieši pēc tam to nozagtu, izdzītu 500 000 cilvēku un iztirgotu tautas kopmantu kolonizatoriem - investoriem.

Ja ļaunums pārņem tautu, atgriešanās nav iespējama. Ļaunums ir daudzdabīgs, jo aptver dzīvi kopumā, un ļaundabīgs, jo iznīcina dzīvo. Es tikai mēģinu to atsegt un izgaismot, lai redzam, cik tas velns ir melns. Šīs 13 paugas - tā nav ļaunumu hierarhija, bet tikai uzskaitījums. Ļaunumam nav iekšējas hierarhijas jeb prioritātes - tas ir caurlienošs.

- Pirmo starp tām 13 galvām esi nolicis izglītības reformu. Kāpēc?

- Es pats esmu universitātes pedagogs, daudzus gadus apmācīju un audzināju jaunos ģeogrāfijas skolotājus, tāpēc zinu drēbi. Šī reforma ir kvalitatīvi jauns un ļauns pavērsiens. Tā ir jaunās vergapziņas veidošana, kura paredz verga kompetences iegūšanu un bērnu brīvās gribas salaušanu, iedzenot viņu skolā no sešiem gadiem. Doktrīna Nauda seko skolēnam jau ir noziegums pats par sevi, jo tā ir bērnu sadzīšana «skolās - lielfermās», kas ir apziņas kontroles un debilizācijas pasākums. «Skolu un skolu tīkla optimizācija» nav vienkārši mazo klašu un mazo skolu likvidēšana, bet mērķtiecīgs, velnišķīgs, it kā naivs un uz ekonomiju vērsts pasākums, bet notiek tieši pretējais - dārgu «lielfermu» un sporta kompleksu būvēšana.

Kāpēc jānožņaudz mazās skolas? Tāpēc, ka tikai mazās skolās var patiesi izglītoties Cilvēks. Lielās skolās, lielās klasēs izaug pūļa «cilvēks», un tas jau nav cilvēks, bet manipulējams vergs. Ja zinām, ka pasaules praksē ir izkristalizējusies attiecība - ne vairāk kā pieci bērni uz vienu skolotāju, kā arī skolā - ne vairāk kā 100 bērnu, tad redzam, ka šodienas «reforma» ved pilnīgi pretējā virzienā.

Bet pats lielākais ļaunums ir valsts obligātā izglītības sistēma, kura nosaka, ka valsts ir bērna aizbildnis. Skološanas sistēma tika radīta XIX gs. industrializācijas laikā Prūsijā un vēsturē iegājusies kā Prūsijas skološanas sistēma. Mēs jau vairāk nekā 200 gadus bērnu izglītošanas jomā dzīvojam valsts diktatūras apstākļos. Šī sistēma nav mainījusies ne par milimetru. Verdziskā obligātā izglītības sistēma ir jālikvidē. Skola nevar būt iestāde un skolotāji - ierēdņi.

Ļaunuma sastāvdaļa ir arī «skolu nodoklis», kurš ieslēpts kopīgā nodokļu paketē. Vecāki, kuri kādreiz tieši maksāja skolotājiem, tagad maksā caur starpniekiem. Lai skolotāji saņemtu samaksu par darbu, nepieciešams būtu izslēgt no samaksas shēmas starpnieku - valstskorporāciju - ar visām «panckām», t.i., ministriju ar tās struktūrām. Pastāv vienkārši ciniska alkatība, jo viņiem kā valstskorporācijai bērni ir starpvalstu tirdzniecības prece - ražota darba tirgum.

Šodienas reforma domāta arī tautas mankurtizācijai. Te būtiska ir vēsturiskās apziņas veidošana, kura sākas ar melu vēstures mācīšanu un vēstures noklusēšanu. Piemēram, noklusē, ka Latvijas valsts dibināta 1918. gada 30. janvārī. Kādai jābūt izglītības sistēmai, plašāk esmu pamatojis savā darbā Jaunā Izglītības paradigma.

- Kāpēc tu uzskati, ka gan veselības aprūpes sistēmas reformai, gan e-veselības izveidošanai un vadībai nav nekāda sakara ne ar veselību, ne ārstniecību un dziedniecību?

- Jā, tā ir tautas apzagšanas programma ar un caur obligāto apdrošināšanu un sociālo nodokli. Banksteriem nepieciešama stabila naudas tece uz viņu kontiem bankās, bet to visvienkāršāk realizēt ar obligātās veselības apdrošināšanas palīdzību. Veselības aprūpi valstisti sadalīja divos blokos. Pirmais - tiem, kuri maksās apdrošināšanu, otrais - nabagiem, kurus ieliks paliatīvā programmā, līdz ar to pievelkot ķeksīti Pasaules Jaunās kārtības depopulācijas programmā.

Trijstūris te tāds pats kā izglītības sistēmā: valstskorporācijas vergs, kurš jāaprūpē - valstisti - ārsts. Ārsti, dziednieki, medmāsas, sanitāri saņemtu cilvēka cienīgu samaksu, ja mēs viņiem maksātu tieši un neuzturētu visu milzīgo sociālo parazītu, starpnieku slāni. Ārstu - dziednieku sabiedrība ir pašorganizējošs profesionāls sociums, kurš pats noorganizētu veselības aprūpi, kā arī visu tehnisko un medicīnisko infrastruktūru. Jālikvidē tikai vēl «zāļu mafija».

No pirmā skatiena varbūt liekas, ka e-veselības izveidošana ir «nevainīga». Daži naivie ārsti un viņu vēl naivākie pacienti domā, ka tā ir vienkārša stulbo lumpenbirokrātu iegriba kontrolēt slimības lapu apmaksu - neapmaksu. E-veselība, pirmkārt, iecerēta kā jūsu katra - totālās kontroles instruments, otrkārt, kā cilvēku orgānu tirdzniecības datu bāze, ieskaitot bērnu tirdzniecību uz ārzemēm. Jūsu «failā» jeb jaunajā «čekas maisā» būs visi jūsu antropoloģiskie dati, visi jūsu ārstnieciskās izmeklēšanas dati, visas elektroniski izrakstītās receptes un nopirktās zāles, kā arī nenopirktās, bet izrakstītās. E-veselības ideja paredz jūsu totālu kontroli. Ja ārsts jums būs aizliedzis ēst kādu produktu, tad veikalā jūs to nevarēsiet nopirkt, restorānā noteiktus ēdienus un dzērienus nevarēsiet pat pasūtīt. Jūs būsiet elektroniskā slazdā. Programma paredz, ka, apkopojot medicīniskos datus, jūsu patēriņa «groza» datus un izpriecu industrijas datus, sastādīs jūsu kā valstskorporācijas verga «kadastru» ar visu jūsu kā personas tirgus vērtību. Turklāt - jūsu medicīniskie dati un no jums ņemtie bioloģiskie paraugi dos iespēju jūs ietekmēt caur zālēm. Tā nav vienkārši zāļu atkarības radīšana farmaceitiskā biznesa vajadzībai, skatieties dziļāk - ir domāta jūsu ģenētiskā pārkodēšana. Tas ir ceļš uz ģenētisko zombēšanu un jaunā Pēccilvēka jeb Transhumānā cilvēka radīšanu.

- Manuprāt, tu cilvēku uztver kā pasīvu būtni. Vai tiešām cilvēka apziņu ir tik viegli kontrolēt un vadīt?

- Tā ir tīklveida vadība ar speciālo sociālo tīklu veidošanu. Dati par jums tiek vākti ne tikai kā par bioloģisku, bet arī kā par garīgu būtni. Viss, ko jūs darāt internetā vai caur datoru, vai telefonu, viss tiek uzglabāts un klasificēts. Personas kods ir ne tikai jūsu verga kods, bet jauno «čekas maisu» reģistrācijas kods. Jūs esat maisā! Nevienam «čekistam» vairs nav jāsēž kafejnīcā un jānoklausās jūsu sarunas, jūs stučījat paši par sevi. Veco, ar naftalīnu piesmakušo «čekas maisu» purināšana ir tipiska «viltoto karogu» operācija, lai novērstu jūsu uzmanību no šī ļaunuma un «oligarhu maisiem».

- Vai tad valstij nav jāgādā par savu drošību? Kāpēc tu to definē kā militarizāciju un militāro vergu radīšanu?

- Ļaunums ir tas, ka pašaizsardzības doktrīna nomainīta ar iekšējās un ārējās okupācijas doktrīnu. Katra militarizācijas programma sākas ar ienaidnieka tēla radīšanu. Daudzi netic citplanētiešu uzbrukumam, tāpēc bija jārada vietējais ienaidnieks kaut kur tepat - vislabāk kaimiņos. Un, kad militārisma drudzis kā vīruss ir iepotēts, tad var pieprasīt naudu tā ārstēšanai.

Militarizācija aptver arī karadraudžu veidošanu, un tā rit novados - patvaldības veido savus tautas apspiešanas spēkus, kurus nosauc par «pašvaldības policiju». Militarizācija sāk aptvert skolas. Daudzās skolās jau tagad kārtību uztur policija, nevis skolotāji! Bet tas ir sīkums, salīdzinot ar valstistu uzstādījumu - tagad būs jāieaudzina obligātais (!) militārais patriotisms. Obligātais patriotisms ir dvēseles varmācība, jo patriotisms - tā, pirmkārt, ir ģenētiska «asins lieta», ar kuru ir jāpiedzimst, otrkārt - tā ir Tēvzemes un Mātzemes mīlestība, nevis valstskorporācijas un tās interešu aizstāvība.

- Labi, bet, teiksim, to, ko tu sauc par depopulācijas vai tukšās zemes programmu, es lielā mērā uzskatu par mūsu pašu, nevis varas radītu.

- Šī programma ir ieslēgta uz «pilnu klapi». Lauku atbrīvošana no iedzīvotājiem gan ar lielfermeru palīdzību, gan skolu, slimnīcu, bibliotēku likvidāciju, pagastu un novadu administratīvo apvienošanu. Tā ir Pasaules Jaunās kārtības lielās programmas sastāvdaļa. Kādam ir ļoti iepatikusies Latvija, un kādi grib iezemiešus aizdzīt uz citām zemēm vai vienkārši salikt ragaviņās un - uz mežu. Latvijā vēl aizvien netiek pieņemta viensētu tīkla un pagastu atdzimšanas programma, bet mērķtiecīga cilvēku aizdzīšana uz pilsētām un ārzemēm. Turpinās noziedzīgā Latvijai raksturīgās dabas un kultūrainavas iznīcināšana.

- Kāpēc tev nepatīk Eiropas nauda?

- Tāpēc, ka tā nav dāvana, to naudu agrāk vai vēlāk prasīs atpakaļ. Katrs eiro, kurš atnāk uz Latviju, ja nav kāda izraidītā atsūtīts, bet nāk no kādas pasaules institūcijas, ir samaksa par baltiem vergiem. Bet problēma vienmēr ir tā, ka vergs nolietojas un kungs agri vai vēlu sāk prasīt atpakaļ naudu vai prasa dot vietā jaunus vergus, to pierāda vēsturiskā pieredze.

- Un kas vainas nodokļu reformai?

- Tā nav reforma, bet daži atvieglojumi kolonizatoriem un biznesmeņiem vergturiem. Tas ir jauns nodokļu vilnis tautai - patēriņš un mājoklis tiek aplikti ar jauniem akcīzes un citiem nodokļiem. Ar vienu roku pieliek dažus centus pie verga minimālā uzturpabalsta, bet ar otru nokāš daudzkārtīgi. «Nodokļu valsts» ir valsts bez nākotnes, tā lemta bojāejai. Tā vietā, lai pieņemtu manu Jauno Tautsaimniecības paradigmu, valstisti izstrādā arvien jaunas tautas aplaupīšanas shēmas - ar nodokļiem, tarifiem, dažādiem maksājumiem un sodiem. Vēl viens ļaunums nāks ar totālu bezskaidrās naudas norēķinu ieviešanu.

- Devīto galvu tu sauc «valsts nozagšana un «kaķiešu» izdarītā valsts sagrābšana».

- Valsti bija sagrābuši oligarhi, bet tagad to ir sagrābusi valstskorporācija. Šobrīd Saeima, Ministru kabinets, visas ministrijas, visas tiesas, visas t.s. pašvaldības, visi dienesti ir komerciālas kompānijas ar Vācijas DUNS reģistrācijas numuru, turklāt taucina komercbankas. Ja valstiska iestāde ir pārvērsta par komerciālu kompāniju, tad saprotams, ka tā dzīsies pēc peļņas un cilvēki automātiski pārvēršas par «slaucamām govīm» - pakalpojumu ņēmējiem. Šis ļaunums nevar ilgt bezgalīgi, ja to neaptur - tauta vienkārši iet bojā. Tautai jāatdod tās valsts ar visu kopmantu un resursiem. Bet valstistiem ar nodokļiem atņemtā nauda ir jāsāk atmaksāt atpakaļ. Un jāsāk ar pensijas nodokļa un nekustamā īpašuma nodokļa atmaksāšanu. Lai sastāda atmaksāšanas grafiku!

- Ko tu saproti ar sociālo parazītismu?

- Visi birokrāti saņem algu no nodokļu maksātāju naudas, bet viņi iemanās vēl paņemt otru samaksu - par pakalpojumu. Valstiskās funkcijas tiek pārdotas. Valstskorporācijā saprotams, ka ir nodarbinātie, bet ļaunums rodas tad, kad tie ir tik blīvā slānī - 300 000 lumpenbirokrātu. Sociālos parazītus ražo vienīgi likumdošana. Ar vienu Saeimas «pogas» nospiešanu šo sociālo parazītismu var likvidēt, un tauta uzelpotu, simtiem tūkstošu atgrieztos Dzimtenē.

- Es ar savu algu esmu mierā. Kāpēc tu to sauc par algu verdzību?

- Vienpadsmitā ļaunuma pauga ir vergu algas doktrīna. Klasiskā verdzība 19. gs tika nomainīta ar algu verdzību. Cilvēks tika šķirts no sava darba augļiem, samaksas par darbu, tā vietā viņam piešķīra algu.

- Kāpēc likumi ir ļaunums?

- Tautai jādzīvo atbilstoši dabiskām tiesībām, saviem tikumiem un paražām, nevis likumiem. Katrs jauns likums ierobežo kādu jūsu brīvību. Šodienas likumi ļauj aplaupīt tautu - visa sistēma ir likumīga afēra, tieši tāpēc jāsāk ar to, ka vispirms jāmaina likumi. Tas atdzīvinās Latviju.

- Visbeidzot - kas ir garīgā ļaunuma galva?

- Tās uzdevums ir salauzt mūsu garīgo un ikdienas dzīvi. Tas ir ļaunums, kurš tautai neļauj dzīvot savu dabisko dzīvi, neļauj dzīvot atbilstoši paražām, tradīcijām un savam Saules laikritim, svētīt savas astoņas Dieva dotās svētes. Ļaunums ir uzspiest svešu rasu, tautu dzīvesveidu, domāšanu un uzvedību.

- Tā - beidzam ar ļaunumu, sākam ar labumu. Saki savas tēzes - ko darīt pret ļaunumu?

- Ļaunums ir jānovērš! Tieši uz to 2017./2018. gada mijā aicināja Latvijas Valsts prezidents R. Vējonis: «Tāpēc iesaistīsimies, darīsim un arī piedalīsimies lēmumu pieņemšanā ikvienā līmenī. Brīvā valstī katram ir tiesības paust savu viedokli un iestāties par sev svarīgiem principiem. Izmantosim šīs tiesības ar prieku, jo tieši tā ir brīvība.»

Prezidents pateica viedus vārdus. Man ir ļoti daudz priekšlikumu, vairāk nekā M. Luteram, kuram bija tikai 95 tēzes. Atcerēsimies, ka Latvijai ir simtā gadskārta. Mans ierosinājums ir atzīmēt to kā Jubileju. Vārds un jēdziens

JUBILEJA ivritu valodā nozīmē parādu atlaišana. Es ierosinu Saeimai un prezidentam izsludināt Vispārējo Parādu atlaišanu Tautai. Manis izstrādāto jaunās tautsaimniecības, kultūras, izglītības, veselības aprūpes paradigmu maiņa nekad nenotiks, ja nenovērsīsim Latvijas valsts bojā eju. Mums ir jābūt drosmīgiem un jāatzīst kļūdas, mums jāveic valsts restarts. Protams, politiskās partijas ir jāatdala no valsts dzīves, kā ir atdalīta baznīca. Bet pats galvenais - bez partiju un valstskorporācijas līdzdalības, tautas pašorganizēšanās ceļā, jāsasauc Otrā Satversmes sapulce. Turklāt - nevis vēlēšanu, bet sūtniecības veidā. Tās uzdevums ir pieņemt jaunu Sabiedrisko līgumu. To mums ļauj esošās Satversmes otrais pants. Pats galvenais papildinājums Satversmes kodolā būtu tas, ka Latvijā Cilvēkam (nevis pilsonim) pieder viņa darba augļi un pienākas samaksa par darbu. Tas automātiski likvidētu Latviju kā nodokļu, augļotāju, parādu un sodu valsti, bet ļautu Latvijai izaugt par laimības un labklājības zemi. Tad Latvijai būs Saules mūžs.