Trešdiena, 24.aprīlis

redeem Nameda, Ritvaldis, Visvaldis

arrow_right_alt Latvijā

Kalvītis: Latvijā ir augstākā dzīves kvalitāte Eiropā

© F64

"Es esmu dziļi pārliecināts, ka Latvija ir labākā vieta! Mums ir visaugstākā dzīves kvalitāte, salīdzinot ar Eiropas valstīm!" "Latvijas Gāze" valdes priekšsēdētājs, ekspremjers Aigars Kalvītis apgalvoja RīgaTV 24 ēterā.

Kalvītis norādīja, ka Latvijā ir ļoti izdevīgi ģeogrāfiskie apstākļi: “Kur vēl var pusstundas laikā aizbraukt no pilsētas, būt brīvā dabā, peldēties jūrā, būt ezerā, ķert zivis, medīt, lasīt sēnes, būt pie dabas tik tuvu? Kur tu to vari sasniegt?”

Viņš uzskata, ka citur Eiropā šādu vērtību nav. “Vajag 3 stundas, lai no Maskavas izbrauktu, Londonā līdzīgi. Kāda dzīves kvalitāte… Bāru kvalitāte? Ja to sauc par kvalitāti, tad es piekrītu - tur ir labāki bāri un lielāka alus izvēle,” ar ironiju noteica Kalvītis.

Komentējot to, kāpēc cilvēki brauc prom no Latvijas, viņš apgalvoja, ka galvenais dzinulis ir materiāli, ne emocionāli apsvērumi. Turklāt viņš ir pārliecināts, ka emigrējušo latviešu dzīves kvalitāte ir zemāka. “Mēs redzam, kā viesstrādnieki dzīvo vairāki vienā dzīvoklī, kopmītņu variantā. Skaidrs, ka ienākumi varbūt uz to brīdi ir lielāki, bet, pārrēķinot kultūras un dabas vērtības, kas ir jāizvērtē dzīves kvalitātē, es domāju, ka viņi dzīvo daudz sliktāk nekā mēs šeit Latvijā,” raidījumā sacīja Kalvītis.