Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Latvijā

Latvijā varētu sākt būvēt Paralimpisko sporta centru, izmaksas - 13,3 miljoni

© REUTERS/ SCANPIX

Jau nākamgad Latvijā varētu sākt būvēt Paralimpisko sporta centru, kura celtniecība izmaksātu ap 13,3 miljonus eiro.

Labklājības ministrija sagatavojusi ziņojumu valdībai, kurā informē: 13,3 miljoni eiro ir provizoriskais Paralimpiskā sporta centra investīciju apjoms; par šo finansējumu paredzēts iegādāties zemi, izstrādāt tehnisko projektu un būvprojektu, kā arī izveidot stadiona centrālo vieglatlētikas sporta laukumu, starptautiskajām prasībām atbilstošu vieglatlētikas treniņu stadionu, izbūvēt tribīnes un palīgtelpas. Tāpat paredzēts izveidot cilvēkiem ar invaliditāti pielāgotas naktsmītnes, administratīvo korpusu, ēdināšanas telpas, turklāt projektā paredzēta piebraucamo ceļu un laukumu izbūve. Projekta iecere tika prezentēta Nacionālajā sporta padomē jau pavasarī, kur tā tika konceptuāli atbalstīta. Paralimpiskā sporta centra izveide ilgstoši bijusi Latvijas Paralimpiskās komitejas prioritāte. To kā labāko risinājumu pielāgotā sporta pieejamības nodrošināšanai atbalsta visas Latvijas paralimpisko sporta veidu organizācijas.

Labklājības ministrija norāda, ka līdz šim viens no galvenajiem šķēršļiem ieceres īstenošanā bija piemērota zemes gabala trūkums. 2017. gada pirmajā pusē Paralimpiskā komiteja saņēma piedāvājumu no ASV dzīvojošas latviešu trimdinieces iegādāties viņai piederošas zemes vienības Bišumuižas apkaimē ar kopējo platību - 4,19 hektāri.

Šis piedāvājums tieši saistīts ar Paralimpiskā sporta centra izveides iniciatīvu, ko zemes īpašniece vēlas personīgi atbalstīt. Zemes īpašniece apņēmusies atsavināt sev piederošo zemi projekta vajadzībām. Tā kā uz šīs zemes nav nekāda iepriekšējā apbūve, tā esot ļoti piemērota liela multifunkcionāla centra projektam. Lai 2018. gadā varētu sākt Paralimpiskā sporta centra būvniecību, nepieciešams finansējums vairākiem priekšdarbiem, kuri ir jāsāk šāgada beigās un kuru izpilde turpināsies nākamā gada pirmajā pusgadā.