Otrdiena, 7.maijs

redeem Henriete, Henrijs, Jete

arrow_right_alt Latvijā

Čakša: Stradiņa slimnīcas jaunā korpusa būvniecība veikta kvalitatīvi

© Kaspars Krafts/F64 Photo Agency

"Paula Stradiņa Klīniskās universitātes slimnīcas (PSKUS) jaunā korpusa būvniecība bija garš un ļoti sarežģīts posms, tomēr prieks, ka darbs beidzot ir pabeigts, turklāt kvalitatīvi", šodien PSKUS jaunā korpusa atklāšanā teica veselības ministre Anda Čakša.

Viņa ir gandarīta, ka tik vērienīgu projektu Stradiņa slimnīca var ne tikai iesākt, bet arī pabeigt.

Pēc Čakšas paustā, jaunā korpusa pabeigšana ir nozīmīga visiem Latvijas iedzīvotājiem, kā arī esošajiem, bijušajiem un topošajiem slimnīcas darbiniekiem.

Vienlaikus ministre norādīja, ka šī ēka būs arī nozīmīga, jo slimnīca ir bāze zinātnei un jaunajiem ārstiem un māsām.

Čakša piebilda, ka šīs ēkas pabeigšana ir tikai sākums, veselības aprūpei vēl tāls ceļš ejams - jāturpina projekta nākamais posms, jārod papildu finansējums veselības aprūpei, jāpalielina mediķu algas un jāievieš e-veselības sistēma.

Slimnīcas valdes priekšsēdētāja Ilze Kreicberga norādīja, ka turpmāk gan pacienti, gan slimnīcas darbinieki varēs atrasties ērtā, mūsdienīgā un tehnoloģiski aprīkotā ēkā. Kaut arī jaunā korpusa būvniecība bija sarežģīts un grūts posms, turpmāk personāls varēs strādāt motivētāk iedvesmojošā vidē.

Vladislavs Proškins/ F64 Photo Agency

Šodien poliklīnikas apmeklētāji ārstu konsultācijas saņems jaunajās telpās, turklāt darbu sāks arī pacientu plānveida uzņemšana, informēja slimnīcā.

Jaunā korpusa pirmās kārtas kopējais finansējums ir 87 435 723 eiro, no kura 24 076 323 eiro ir piesaistītie līdzekļi no Eiropas Reģionālā attīstības fonda. Jaunajās telpās atrodas poliklīnika, diagnostiskā radioloģija, plānveida pacientu uzņemšana, laboratorija, manipulāciju telpas, uroloģijas, endokrinoloģijas, reimatoloģijas, otorinolaringoloģijas, nefroloģijas, gastroenteroloģijas un endoskopiju nodaļas. Klīnisko nodaļu darbs tiks sākts jaunajās telpās pakāpeniski, saņemot un uzstādot visas nepieciešamās iekārtas.