Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Latvijā

Policists atklāj, kā izvairīties no netrafarētajām policijas automašīnām

© Vladislavs Poroškins/ f64 photo agency

Jau no 2. maija policija likumpārkāpējus Latvijā ķer ar 40 jauniem un netrefarētiem "Škoda", "Subaru" un "Reno" markas automobiļiem. Savukārt VP SDP satiksmes uzraudzības un koordinācijas biroja speciālo uzdevumu nodaļas galvenais inspektors Gints Dzirkalis raidījuma "Panorāma" žurnālistiem atklāj vienkāršu veidu, kā izvairīties no šiem auto - šoferiem vienkārši ir jāievēro ceļu satiksmes noteikumi.

Valsts policijas satiksmes drošības pārvaldes priekšnieks Normunds Krapsis raidījuma "Panorāma" žurnālistiem skaidro: "Lielākais ieguvums, protams, ir šīs te jaudīgās automašīnas, kas ir ērtas policijas darbiniekiem, jo tomēr ikdienā policijas darbinieks lielākoties pavada laiku varētu teikt savā "ofisā" [automašīnā]."

"Šoferiem ir vēlreiz jāpārlasa ceļu satiksmes noteikumu prasības. Jāizlasa, jāatkārto un jāatceras. Apdzīvotā vietā maksimālais atļautais ātrums ir 50 km/h un ārpus apdzīvotas vietas 90 km/h. Ja to ievēros, tad nebūs problēmas un nebūs jāvēro, kur ir tā mašīna, kas mani var apstādināt un sodīt." stāsta VP SDP satiksmes uzraudzības un koordinācijas biroja speciālo uzdevumu nodaļas galvenais inspektors Gints Dzirkalis.

Vladislavs Poroškins/ f64 photo agency

Viens no būtiskākajiem akcentiem automašīnas parka papildināšanai ir tieši "Subaru Forester" un mikroautobusi "Renault Traffic". Policijas vadība nenoliedz, ka šādas markas izvēlētas, lai "sajauktu kārtis" un satiksmes noteikumu pārkāpēji nedomātu, ka ceļu policija pārvietojas tikai ar pāris konkrētu marku spēkratiem, vēsta aģentūra LETA.Tāpat sabiedrība uzskatot, ka ar "Opel Mokka" automašīnām pārvietojas vien iecirkņu inspektori, taču tagad ar tiem kontrolēs arī ātruma un citu satiksmes noteikumu pārkāpējus.