Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Latvijā

Šics: Mani izmeta no TV studijas, jo bija jātaisa šovs Kaimiņam un Bondaram

© F64

Saeimas deputāts Mārtiņš Šics sociālajā tīklā facebook veltījis skarbus vārdus kādam Latvijas televīzijas kanālam, kurš, viņaprāt, nevis mēģinājis veidot saturīgu diskusiju raidījumu, bet gan šovu starp Saeimas deputātu Artusu Kaimiņu un Rīgas mēra amata kandidātu Mārtiņu Bondaru.

Saeimas deputāts Mārtiņš Šičs, kurš strādājis Zolitūdes traģēdijas parlamentārās izmeklēšanas komisijā, sociālajā tīklā facebook pastāstījis sekojošo: "Vakar man zvanīja Artuss Kaimiņš, stāstīja par jautājumiem, par ko plāno diskutēt Rīga TV24 raidījumā “Nedēļa. POST SCRIPTUM”, viens no tiem bija par Maximas traģēdiju Zolitūdē."

"Šorīt no rīta runāju ar Mārtiņu Bondaru un izrādās, ka viņš arī ir uzaicināts piedalīties tajā pašā raidījumā, kurā Artuss. Tikai Mārtiņam raidījuma vadītāja bija pateikusi, ka diskusija būs par līdzšinējās valdības paveikto darbu, CETA un naida runu," piektdien tapušā ierakstā vēsta Šics.

"Mūsos radās neizpratne, ka raidījuma vadītāja, vienai pusei saka vienas tēmas, otrai pusei kaut ko pilnīgi citu. Tā kā biju cieši iesaistīts Zolitūdes traģēdijas izmeklēšanas komisijas darbā, nolēmām, ka man būtu labāk doties uz raidījumu, jo profesionālāk varētu diskutēt par šiem jautājumiem. Pie viena, arī man ir viedoklis par CETA un valdības haotisko darbu. Tā nu es šodien ierados studijā uz raidījuma filmēšanu. Taisnības labad jāatzīst, ka par mūsu norunu ar Mārtiņu, raidījuma vadītāju aizmirsu paintormēt, bet nelikās arī tik būtiski. Nebiju gaidījis ko tādu no raidījuma vadītājas Paulas Muzikantes, kura vienlaikus arī Artusa Kaimiņa bijusī mīļotā. Viņa izmeta mani no studijas, jo nevēlējās profesionālu diskusiju. Raidījuma veidotāji acīmredzot bija izplānojusi šovu, kurā galvenās lomas būs Artusam un Mārtiņam. Bet ne Šicam."

"Šodien jūtos patiesi vīlies, jo iepriekš esmu piedalījies neskaitāmos Rīga TV24 raidījumos, kur ir profesionāli, neitrāli žurnālisti, kuri ievēro žurnālistu ētikas normas. Mani arvien vairāk māc aizdomas, ka šis raidījums bija jau iestudēta izrāde, kurā vajadzēja tik Bondaru, kuru sist un pazemot," uzsver Šics.

Ieraksta beigās Saeimas deputāts arī norāda, ka viņam ir patiesi žē, ka televīzijas kanāls ļaujas tikt izmantot, un raidījuma vadītājai viņš ieteicis turpmāk privāto dzīvi nejaukt ar profesionālo darbību.