Otrdiena, 23.aprīlis

redeem Georgs, Jurģis, Juris

arrow_right_alt Latvijā

Pārvaldnieks Loginovs kļūst par muižnieku

© Kaspars Krafts, F64 Photo Agency

Leonīda Loginova lūgumu atlaist viņu no Rīgas brīvostas pārvaldnieka amata var izskaidrot arī ar viņa 30% kapitāla SIA Bulduru muiža.

Firmas.lv datu bāzes aktuālo datu sadaļā L. Loginovs iekļauts kā muižas līdzīpašnieks, amatpersona tagad tikai vēsturiski slavenajā Latvijas Zvejnieku savienībā un pirms pāris gadiem laulības līgumu noslēdzis vīrs. Nav ko brīnīties, ka 1954. gadā dzimušam cilvēkam vairs negribas turpināt vēl arī pārvaldnieka darbu.

L. Loginovs vakar iesniedza ostas valdei lūgumu atlaist viņu no amata 10. martā. Valde šo lūgumu pieņēmusi un centīsies līdz tam laikam atrast ostai nākamo pārvaldnieku. Ļoti senajos laikos 1997. un 1998. gadā toreizējai ostas valdei vajadzēja veselu gadu, kamēr tā iedomājās ataicināt par ostas pārvaldnieku L. Loginovu no Mērsraga.

1999. gads bija pirmais pilnais Rīgas ostas darba gads L. Loginova vadībā. Statistisko datu krājumos par tā gada kravu apgrozījumu Rīgas ostā uzrādīti 12 miljoni tonnu. Savu karjeru Rīgas brīvostā L. Loginovs noslēdz, uzrādot 37 miljonu tonnu pārkraušanu 2016. gadā. Latvijas ostās kopā pārkrauto kravu apjoms šajā laikā audzis no 45 līdz 62 miljoniem tonnu.

L. Loginova pirmie soļi Rīgā bija līdzdalība brīvostas statusa piešķiršanā Rīgas ostai, kā arī ķīvēšanās ar toreiz atsevišķo pasažieru ostu. Kopš tā laika līdz šim brīdim ir tā, kā kādreiz rakstīts avīzes Rīgas Balss 2003. gada 10. oktobra numurā, ka «Rīgas brīvostas pārvaldnieks Leonīds Loginovs ar kaķa izveicību tur Rīgas brīvostu tīģera cienīgā tvērienā». Publikācija bija veltīta toreizējā Ministru prezidenta Einara Repšes paziņojumam, ka viņš skaitot «Loginova pēdējās dienas ostas pārvaldnieka amatā. Loginovs novēl viņam veiksmi šajā darbā - lai tik skaita, un jo vairāk, jo labāk, jo dienas taču ir skaitītas kuram katram, tikai neesot zināms, kurš nodzīvos «vienu dienu vai divus miljonus dienu».» Miljoniem dienu cilvēku mūža garumā nav jāsaprot burtiski, bet L. Loginova paredzējums vēl ilgi palikt savā amatā ir piepildījies.

L. Loginova lēmums atstāt amatu atbilst jau 2003. gadā publicētajam: «Loginovs ir labi barots runcis, kurš tīrā prieka pēc dodas nomedīt tieši visviltīgāko žurku. To nesapratīs neviens cits, kā gadījās ceļā viņš viņai vai viņa viņam, bet sekos zibenīgs kampiens, un viņa izlaidīs garu runča ķepās.».