Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Latvijā

Ar klusuma mirkli Rīgā pieminēs Alepo nogalinātos un ievainotos

© SCANPIX

Pie Krievijas vēstniecības Rīgā 15.decembrī ar klusuma mirkli tiks pieminēti Alepo nogalinātie un cietušie cilvēki, liecina publicētā informācija sociālajā vietnē "Facebook".

Kā norādīts paziņojumā, ar klusuma brīdi, kas sāksies no plkst.16, Krievija tiks aicināta pārdomāt savu lomu Sīrijas konflikta eskalācijā.

Jau vēstīts, ka, laužot pamiera vienošanos, Alepo austrumos atsākušās cīņas starp nemiernieku kaujiniekiem un Sīrijas valdības spēkiem, trešdien paziņojušas Krievijas militārpersonas.

Arī sīriešu cilvēktiesību uzraudzības organizācija SOHR ziņo, ka Alepo atsākušās kaujas. "Režīma spēki šorīt izšāva vismaz 14 šāviņus uz rajonu, ko kontrolē nemiernieki," paziņoja SOHR direktors.

Turcija, kas atbalsta Sīrijas opozīcijas grupējumus, un Krievija, kas ir Sīrijas režīma sabiedrotā, otrdien panāca vienošanos par Alepo, kas paredzēja opozīcijas kaujinieku un civiliedzīvotāju evakuēšanu, kas nav veikta.

Turcija trešdien paziņoja, ka Sīrijas prezidenta Bašra al Asada režīms un tā sabiedrotie mēģina panākt, lai vienošanās par pamieru un evakuāciju netiktu īstenota.

Krievijas militārpersonas Sīrijā savukārt vaino opozīcijas kaujiniekus pamiera pārkāpšanā.

Militārpersonas apgalvo, ka Sīrijas režīma spēki noorganizējuši kaujinieku izvešanu no Alepo, bet, kad transporta līdzekļi ieradušies norunātajā vietā, kaujinieki sākuši šaut.

Sīrijas spēki atbildējuši ar pretuguni un kaujinieki atspiesti atpakaļ. Sīrijas armija atsākusi militāro ofensīvi pēdējo kaujinieku kontrolēto Alepo teritoriju iekarošanai, atsaucoties uz Krievijas militārpersonām, ziņo aģentūra TASS.