Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Latvijā

Uz bērnu un pusaudžu uzticības tālruni aicina zvanīt arī vecākus un pedagogus

© F64, attēlam ir ilustratīva nozīme

Sagaidot jauno mācību gadu, Valsts bērnu tiesību aizsardzības inspekcijas (VBTAI) bezmaksas bērnu un pusaudžu uzticības tālrunis 116111 no šodienas līdz 4.septembrim rīkos akciju "Atpakaļ uz skolu!", kuras laikā pedagogiem un vecākiem būs iespēja zvanīt un saņemt profesionālas psiholoģiskas konsultācijas un atbalstu bērniem un vecākiem aktuālos jautājumos.

Kā aģentūru LETA informēja Labklājības ministrijas (LM) pārstāve Marika Kupče, tuvojoties jaunajam mācību gadam, pa uzticības tālruni tiek saņemti zvani gan no bērniem, gan vecākiem, kas jūtas satraukušies par atgriešanos skolā. Bērni visbiežāk jūtas satraukti par savām attiecībām ar vienaudžiem - gan klasē, gan skolā.

Kā norāda VBTAI Ģimeņu ar bērniem atbalsta departamenta direktore Dace Āķe, šāda akcija notiek jau vairākus gadus. Bērnu un pusaudžu uzticības tālruņa speciālisti sniedz bezmaksas palīdzību bērniem visu diennakti, taču bieži arī vecākiem un pedagogiem rodas jautājumi par situācijām, kad viņi jūtas apjukuši un nezina, kā tālāk rīkoties. "Šādās situācijās mēs aicinām zvanīt mums uz uzticības tālruni 116111, lai kopīgi meklētu risinājumus un saņemtu atbalstu," uzsvēra Āķe.

Šīs akcijas gaitā uzticības tālruņa 116111 psihologi vēlas sniegt atbalstu tieši vecākiem un pedagogiem, tā cenšoties atvieglot ar mācību gada sākšanu saistīto problēmu risināšanu. Protams, tiek gaidīti zvani arī no bērniem, piebilda Kupče.

Uzticības tālrunis bērniem un pusaudžiem strādā visu diennakti, un zvani uz to ir bez maksas, zvanot no jebkuras telefona līnijas. Konsultācijas sniedz profesionāli psihologi.