Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Latvijā

ATGĀDINĀJUMS: Šodien pēdējā diena NĪN kārtējai nomaksai

© Scanpix

Šodien ir pēdējā diena, kad veicams kārtējais nekustamā īpašuma nodokļa (NĪN) maksājums, aģentūru LETA informēja SIA "ZZ Dats" pārstāve Vita Jekimova.

NĪN maksājams reizi ceturksnī - ne vēlāk kā 31.martā, 15.maijā, 15.augustā un 15.novembrī - vienas ceturtdaļas apmērā no nodokļa gada summas vai arī reizi gadā - avansa veidā.

Ikviena fiziska un juridiska persona var noskaidrot informāciju par saviem nekustamajiem īpašumiem, to sastāvu, platībām, kadastrālajām vērtībām, kā arī virkni citu datu Valsts zemes dienesta datubāzē "www.kadastrs.lv" vai portālā "www.epakalpojumi.lv" - "Mani dati kadastrā".

Savukārt informācija par nekustamā īpašuma nodokli un nodokļa nomaksa par saviem īpašumiem vai arī nomaksa par citas fiziskas vai juridiskas personas īpašumiem veicama portālā "www.epakalpojumi.lv" sadaļā "Nekustamā īpašuma nodoklis".

Turpat iespējams pieteikties atgādinājumu saņemšanai e-pastā vai īsziņas veidā uz mobilo tālruni par NĪN apmaksas termiņa tuvošanos. Atgādinājuma vēstule uz norādīto e-pastu tiks izsūtīta septiņas dienas pirms maksāšanas termiņa, bet īsziņas veidā - maksāšanas termiņa samaksas dienā.

Saskaņā ar likumu par laikā neveiktu maksājumu tiek aprēķināta nokavējuma nauda 0,05% apmērā no nesamaksātās summas.