Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Latvijā

Baložos noslepkavoto puisēnu lieta: Mātei pārmet ciniskus melus

© f64

Prokuratūra iesniegusi kasācijas protestu par tiesas lēmumu, ar kuru atstāts negrozīts spriedums - 20 gadu cietumsods - sievietei no Baložiem, kas apsūdzēta savu bērnu slepkavībā.

Kā aģentūrai LETA skaidroja prokuratūras preses pārstāve Una Rēķe, prokuratūra uzskata, ka, nosakot apsūdzētajai sodu, būtu ņemams vērā tas, cik ilgā laika periodā "augstprātīgi, mērķtiecīgi un rūpīgi" apsūdzētā ir plānojusi slepkavību izdarīšanu. Tāpat jāņem vērā, ka apsūdzētā centusies nodrošināt sev alibi, lai viņas nozieguma izdarīšanai nav neviena aculiecinieka, pat nejauša, centusies, lai tieši bērnu tēvs tiktu apsūdzēts bērnu noslepkavošanā, ka ir simulējusi psihisku saslimšanu stacionārā un melojusi visas izmeklēšanas laikā.

"Diemžēl tieši daļā par soda noteikšanu apsūdzētajai apelācijas instances tiesas spriedumā neviens no šiem apstākļiem nav vērtēts, kas arī noveda pie nepamatota soda noteikšanas apsūdzētajai," uzskata prokuratūrā.

Protests tagad būs jāvērtē Augstākajai tiesai. Pati apsūdzētā kasācijas sūdzību šobrīd nav iesniegusi.

Jau ziņots, ka 21.jūnijā Rīgas apgabaltiesa atstāja negrozītu pirmās instances tiesas spriedumu - 20 gadu cietumsodu - sievietei no Baložiem, kas bija apsūdzēta savu bērnu slepkavībā. Protestu par Rīgas rajona tiesas 12.janvāra spriedumu, ar kuru apsūdzētajai piespriesti 20 gadi cietumā, bija iesniegusi prokurore Jekaterina Kušakova. Tāpat apelācijas sūdzību par spriedumu iesniedza apsūdzētās aizstāvis.

Apsūdzība Gintai Voicišai uzrādīta pēc Krimināllikuma 118.panta, kurā noteikts, ka par divu vai vairāku personu slepkavību pastiprinošos apstākļos personu var sodīt ar mūža ieslodzījumu vai ar brīvības atņemšanu uz laiku no 15 līdz 20 gadiem un ar probācijas uzraudzību uz laiku līdz trim gadiem, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas.

Pusotru un trīs gadus vecie zēni tika atrasti miruši 2014.gada 10.oktobrī.

Turpinājumu lasiet nākamajā lapā

Turpinājumu lasi nākamajā lapā