Ceturtdiena, 25.aprīlis

redeem Bārbala, Līksma

arrow_right_alt Latvijā

Belēvičs ir enerģisks cīnītājs, bet viņam nav "karaspēka", kas palīdz

© F64

Veselības ministrijai ir jādomā par dialoga uzlabošanu ar nozari, par pieredzējušu ekspertu piesaisti, labu un jaudīgu darbinieku atrašanu, intervijā aģentūrai LETA norāda Veselības aprūpes un darba devēju asociācijas (VADDA) valdes priekšsēdētājs Māris Rēvalds.

Viņš uzskata, ka veselības ministrs Guntis Belēvičs (ZZS) patlaban pārāk daudz cenšas izdarīt viens. Ministrs ir enerģisks cīnītājs, bet viņam nav "karaspēka", kas palīdz, pauž Rēvalds, uzsverot, ka viens cilvēks iecerētās veselības nozares reformas paveikt nevar.

"Belēvičam ir milzīga enerģija, viņš ir visu laiku enerģiskākais un aktīvākais veselības ministrs. Man varbūt gribētos vairāk pragmatisma un spējas noturēties izraudzītajos attīstības virzienos. Patlaban Belēvičs mēģina pārveidot veselības aprūpi plašā frontē, ko ir grūti izpildīt, turklāt apstākļos, kad nekādi papildu finanšu līdzekļi no valsts budžeta netiek doti. Belēvičam ir uzticēta neiespējamā misija, ko ir grūti paveikt. Es gribētu ministram novēlēt, lai veicas, un ieteikt stingrāk turēties pie prioritātēm un tomēr mēģināt veidot labāku dialogu ar nozares profesionāļu organizācijām un interešu grupām, kas viņam diemžēl veicas ne sevišķi labi," pauž Rēvalds.

VADDA sadarbībā ar ministru Belēviču arī esot veicies dažādi. Neraugoties uz privāto medicīnas iestāžu darba augsto kvalitāti un efektivitāti, vēl nesen kā viena no veselības aprūpes sistēmas glābšanas idejām, kas nāca no universitātes slimnīcām, bija, tā teikt, vienīgo "slaucamo govi" ņemt un nokaut - izmest no valsts veselības aprūpes sistēmas privātās medicīnas iestādes ar to daudzmiljonu investīcijām un divdesmit gadiem labticīga darba. Mums nācās ar šo problēmu ļoti nopietni nodarboties gan valdības koridoros, gan Veselības ministrijā. Publiskajā telpā tika izmestas dīvainas un šokējošas idejas, kuras nebija ne lāgā apdomātas, ne izdiskutētas.