Sestdiena, 27.aprīlis

redeem Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle

arrow_right_alt Latvijā

Daudzdzīvokļu ēku renovāciju var traucēt kvalificētu būvnieku trūkums

© scanpix

Daudzdzīvokļu ēku renovācijai piešķirto līdzekļu apgūšanu var traucēt kvalificētu būvnieku trūkums, šādu viedokli intervijā aģentūrai LETA pauda SIA "Jelgavas nekustamā īpašuma pārvalde" (JNĪP) valdes loceklis Juris Vidžis.

Vidžis pastāstīja, ka līdz šim Jelgavā ir renovētas 18 mājas, bet pašlaik JNĪP informē dzīvokļu īpašniekus par iespēju saņemt līdzfinansējumu jauniem siltināšanas projektiem.

"Pagājušajā gadā piecus projektus pabeidzām un tad atkal radās vakuums, kurā celtniekiem nav darba un viņi var pazust, aizbraucot uz ārzemēm. Negribētos, ka tagad, sākoties jaunai atbalsta programma, mums būtu jāgatavo jauni speciālisti. Pirmkārt, tam nav laika. Otrkārt, jauniem speciālistiem nav atjaunošanas pieredzes, jo renovācijai ir savas nianses," aģentūrai LETA sacīja Vidžis.

Uzņēmuma pārstāvis ir bažīgs arī par to, ka būvnieki centīsies vienlaikus uzņemties daudzu māju renovāciju, līdz ar to zudīs veikto darbu kvalitāte: "Darba bada laikā uzņēmējiem šķiet, ka jācenšas paņemt visu tirgus piedāvājumu. Un tad viens uzņēmums būs atbildīgs par desmit mājām, bet mēs zinām, ka viņš to nevar izdarīt. Tāpēc atlase iepirkumos būs sarežģīta."