Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Latvijā

Valmieras pusē kāds vīrietis mēģinājis izmantot bīglu kā sargsuni

© Tukuma dzīvnieku patversme

Tukuma dzīvnieku patversme ziņo par nežēlīgu izturēšanos pret bīglu Valmieras pusē, kur saimnieks viņu mēģinājis izmantot kā ķēdes suni īpašuma apsargāšanai.

"Reizēm liekas, ka cilvēki kurpes iegādājās ar lielāku apdomu, nekā dzīvnieku! Bīglu puika uz mūsu novadu atceļojis no Valmieras puses. Suns atvests kādam opim uz laukiem kā sargsuns?!

Gribās iesaukties latvieti - bāleliņ, vai tu zini, kas ir bīgls?! Vīrietis mums sūdzās, ka iepriekšējais suns, taksītis, ir mācējis gan pie ķēdes stāvēt, gan šķūnī gulēt, bet šis suns esot muļķis, neko nesargājot, tik uz dīvāna grib gulēt.

Nezinām kā bīgls no jaunajām mājām laukos pamuka, bet divas nedēļas tas neesot bijis mājās un tikko kā atgriezies jau atvests uz patversmi. Vīrietis dusmīgs... sunim nav pases, vārdu nezinot. Mēs pie vārda netiekam, suns ar apgrauztu kaklasiksnu tiek nodots mūsu rokās un... viss!!!

Par to, ka suns būtu jāatgriež tam, kurš no Valmieras šo suni atvedis, par to, ka suns gribēs ēst, pat doma vīram prātā nebija. Suns klaiņojot ir nokrities svarā, pilns ar ērcēm!

Še tev, patversme, kārtējo suni, kurš nav saimniekam pa prātam!!! Mīļie, tautieši - latvieši, kad ieraugat kucēnu ar piemīlīgu purniņu, garām ausīm un nevainīga bērna actiņām, palasiet maģiskajā zināšanu virtuālajā grāmatā, kas ir bīgls, kam šī šķirne radīta!!! Ja ar suni netiekat galā, esat godprātīgi un atbildīgi, mācieties kopā ar suni, sportojiet kopā ar suni, ejat medībās, lasiet, brauciet pieredzes apmaiņā, pie citiem, šādas šķirnes īpašniekiem, tik neuzgrūžat patversmei savu suni, kura audzināšanai jums pietrūcis vai nu laiks, vai pacietība!

Pie pirmajām problēmām suns tiek pamests, atdots tālāk prom no acīm, vai kādam, kas tik paņem šo suni, bet kad tas nonāk patversmē, tad ne pirmo, nedz pēdējo saimnieku var sameklēt... visi pagaisuši!!! Kur paliek cildinātā atbildība?! Kārtējais nodotais, nelaimīgais dzīvnieks!!! Zvanītājam, kurš gribēs bīglu sev, būs jānokārto bīgla, cienīga saimnieka, eksāmens!!!" informē Tukuma dzīvnieku patversme.