Otrdiena, 16.aprīlis

redeem Alfs, Bernadeta, Mintauts

arrow_right_alt Latvijā

Neveikls zaglis "parūpējas", lai policija viņu notver

Attēlam ir ilustratīva nozīme © F64

Valsts policija informē, ka kāds vīrietis apzadzis automašīnu, taču tajā aizmirsis savu mobilo telefonu.

Vakar, 17. februārī, Rīgas reģiona Centra iecirkņa policisti aizdomās par mobilā telefona zādzību aizturēja 1978. gadā dzimušu vīrieti.

Telefona zādzība tika izdarīta 4. februārī Rīgā, Matīsa ielā. Zaglis izmantoja situāciju, kad aizmāršības dēļ kāda automašīna bija atstāta neaizslēgta, un iekļuva tajā, nozogot salonā atstātu mobilo telefonu. Kad automašīnas īpašnieks atgriezās, viņš pamanīja, ka salonā mētājas svešsmobilais telefons, taču viņa telefons ir pazudis. Par notikušo tika paziņots policijai, kas uzsāka vainīgā meklēšanu. Izmantojot videonovērošanas kameru ierakstus un informāciju, kas iegūta no zagļa aizmirstā mobilā telefona, policisti noskaidroja iespējamo likumpārkāpēju un viņu aizturēja.

Aizturētais jau iepriekš vairākas reizes sodīts par zādzībām.

Pret vīrieti uzsākts kriminālprocess par zādzību, ja tā izdarīta, iekļūstot automašīnā. Par šādu likumpārkāpumu var tikt piemērota brīvības atņemšana uz laiku līdz pieciem gadiem vai īslaicīga brīvības atņemšana, vai piespiedu darbs, vai naudas sods, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas.