Sestdiena, 27.aprīlis

redeem Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle

arrow_right_alt Latvijā

Ušakovs informē par vēsturisku atradumu, kura dēļ ierobežos satiksmi līdz pat martam; FOTO

© facebook/ekrānšāviņš/Nils Ušakovs

Rīgā, 11.novembra krastmalā ir uziets mūra fragments, kura izpētes dēļ satiksme būs ierobežota vēl vismaz līdz martam, savā sociālā tīkla facebook profilā paziņojis Rīgas mērs Nils Ušakovs.

“No pagājušā gada decembra viena no Krastmalas transporta joslām ir slēgta. Tas saistīts ar to, ka privāts uzņēmums (nevis Rīgas dome) tur veic ūdensvada izbūvi jaunajai viesnīcai.

Darbiem vajadzēja beigties šā gada janvārī. Taču to laikā tika atrasti 17. gadsimta bastiona fragmenti. Līdz šim pastāvēja uzskats, ka visi bastioni tikai norakti vēl 19. gadsimtā, tāpēc šīs atradums ir sava veida pārsteigums vēsturniekiem.

Un visu pēdējo nedēļu laikā šajā vietā strādāja galvenokārt arheologi. Patlaban speciālisti meklē risinājumu, kas ļautu gan ierīkot kanalizāciju, gan saglabāt bastiona daļas. Tāpēc satiksmes ierobežojumi paliks vismaz līdz martam.

Tāda nu ir dzīves specifika pilsētā ar daudzu gadsimtu vēsturi. Bildēs ļoti labi var redzēt, kas reizēm slēpjas zem mūsu pilsētas asfalta,” zino Rīgas domes priekšsēdētājs, kurš ierakstu arī papildinājis ar vairākām atraduma fotogrāfijām.