Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Latvijā

Rinkēvičš BBC filmu nosauc par blēņām

© F64

Skarbu viedokli, par britu raidsabiedrības BBC radīto seriālu “World War Three: Inside The War Room, kurā tiek atainota, iespējama, Krievijas militārā agresija Latvijā, izteicis ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs.

“Noskatījos BBC World War 3: Inside the War Room. Kamēr scenārijs par separātistiem Latgalē ir pilnīgas blēņas, dažas labas mācības no šīs filmas var iegūt,” savā twitter kontā ierakstījis ministrs, kurš arī norādījis, ka filmā atspoguļotā Lielbritānijas pārstāvju attieksme, nesaskan ar reālo attieksmi, kura būtu šī brīža Lielbritānijas valdībai.

“Īsi pirms BBC filmas par III pasaules karu aprunājos arī ar britu kolēģi un guvu apstiprinājumu, ka tā neatspoguļo UK valdības viedokli,” norāda ministrs.

Jau ziņots, ka britu raidsabiedrības BBC radītajā filmā "Trešais pasaules karš: kara istabā" ("World War Three: Inside The War Room"), kurā tiek izspēlēta situācija par Krievijas iebrukumu Baltijas valstīs, tiek dedzināts Latvijas karogs un situācija dzimtenē tiek atainota visai drūmās krāsās.

Tāpat tiek apspēlēts iespējamais Krievijas iebrukums un parādīts tas, kā tiek pieņemti lēmumi Eiropas Savienības un NATO iekšienē. Parādās arī tas, ka dažas NATO dalībvalstis, par spīti 5.pantam, nevēlas sūtīt savus karaspēku uz Latviju, bailēs no konflikta ar Krieviju.