Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Latvijā

PTAC brīdina patērētājus par kādu ceļojumu kompāniju

© Ekrānšāviņš

Patērētāju tiesību aizsardzības centrs (PTAC) ir saņēmis 5 sūdzības par kompāniju "LTD Explore Outdoor", jo komersants no patērētājiem neatkarīgu iemeslu dēļ ir atcēlis tūrisma pakalpojumu pirms noteiktā pakalpojuma sniegšanas termiņa un nav atmaksājis samaksāto naudas summu.

PTAC informē, ka sūdzības saņemtas no patērētājiem, kuri laicīgi iegādājušies ceļojumu uz Gruziju, bet pirms izlidošanas dienas vai izlidošanas dienā saņēmuši zvanu no kompānijas direktora, ka ceļojums tiek atcelts, un vienojušies par naudas atmaksu. Gruzijā reģistrētā tūrisma kompānija "LTD Explore Outdoor" nav reģistrējusies Tūrisma aģentu un tūrisma operatoru datubāzē (TATO) un nav nodrošinājusi klienta iemaksātās naudas drošības garantiju.

Vēršam uzmanību, ka Latvijas normatīvie akti paredz šādas patērētāja tiesības, ja ceļojums atcelts no patērētāja neatkarīga iemesla dēļ:

  • pieprasīt aizstāt pakalpojumu ar līdzvērtīgu vai augstākās kvalitātes pakalpojumu (ja tūrisma operators tādu var piedāvāt) vai
  • saņemt atpakaļ visu samaksāto naudas summu.

PTAC šobrīd izvērtē tā rīcībā esošo informāciju par konkrēto situāciju un sazināsies ar Gruzijas patērētāju tiesību aizsardzības iestādi par palīdzības sniegšanu patērētājiem.

Ieteicamā rīcība atcelta vai plānota brauciena gadījumā:

  • Patērētāji, kuru ceļojumi uz Gruziju ir atcelti, tiek aicināti rakstveidā vērsties "LTD Explore Outdoor". Saskaņā ar Latvijā esošo regulējumu tūrisma nozarē gadījumā, ja tūrisma operators kāda no patērētāja neatkarīga iemesla dēļ atceļ pakalpojumu pirms noteiktā datuma, patērētājs ir tiesīgs prasīt, lai viņam tiek atmaksāta par ceļojumu samaksātā nauda.
  • Patērētājiem, kuru braucieni uz Gruziju ar minēto tūrisma kompāniju vēl būs vai tiek plānoti, šobrīd vienpusēji laužot līgumu, jārēķinās ar to, ka viņu iemaksātā naudas summa par ceļojumu var netikt atmaksāta.

PTAC aicina patērētājus pirms tūrisma pakalpojuma iegādes pārbaudīt, vai pakalpojuma sniedzējs ir reģistrējies Latvijā un vai ir nodrošinājis klienta iemaksātās drošības naudas garantiju, kas nodrošina naudas atmaksu pakalpojuma sniedzēja maksātnespējas gadījumā.