Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Latvijā

Zemledus makšķernieki uz ledus kāpt drīkst

© F64

Pagājušā gada pavasarī Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests informēja, ka ziemas sezonā noslīkuši septiņi zemledus makšķernieki, savukārt astoņi izglābti.

Pašvaldībām ir dotas tiesības noteikt aizliegumu atrasties uz tās administratīvajā teritorijā esošo ūdenstilpju ledus, kā arī administratīvajai teritorijai piegulošās jūras piekrastes ledus.

Par aizlieguma pārkāpšanu varēs izteikt brīdinājumu vai uzlikt naudas sodu līdz 71 eiro, bet, ja aizliegums netiek ievērots un glābšanā tiks iesaistīt speciālie dienesti, naudas sods var sasniegt 350 eiro.

Šonedēļ Rīgā pilsētas izpilddirektors ir atcēlis aizliegumu atrasties uz Rīgas ūdenstilpju ledus, jo uz ezeriem izveidojusies noturīga ledus kārta, kas nerada apdraudējumu zemledus makšķernieku drošībai. Ziemas makšķerēšanas cienītājiem tiek ieteikts arī pašiem pārbaudīt ledus noturību, pirms uz tā kāpt.

www.liepajniekiem.lv informē, ka ledus uz Tirdzniecības kanāla Liepājā ir šķietami drošs, tomēr ap Jaunā tilta balstiem, iepretim uzņēmuma Latvijas gāze administratīvajai ēkai, ledus gandrīz nekad nav gana drošs, jo šajās vietās kanālā ir spēcīgas straumes. Līdzīgi arī citās pašvaldībās tiek izdoti vai atcelti aizliegumi atrasties uz ledus, tāpēc jāseko informācijai.

UZZIŅAI

Pašvaldības policija aicina par bīstamības periodā Rīgas administratīvajā teritorijā uz ledus pamanītajām personām informēt policijas Drošības uz ūdens un civilās aizsardzības pārvaldes dežūrdaļu jebkurā diennakts laikā, zvanot pa tālruņa numuriem 28365842; 67026868.

DRĪKST KĀPT UZ LEDUS

Ņemot vērā Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra sniegto informāciju un faktisko ledus stāvokli, pagaidām aizliegums atrasties uz ledus Rīgā ir atcelts uz: Bābelīša ezera, Velnezera, Gaiļezera, Dambjpurva ezera, Māras dīķa, Juglas upes posma no Brīvības gatves līdz Vidzemes alejai 1 (jāievēro 200 metru attālums no Dzelzceļa tilta un 300 metru attālums no Brīvības gatves tilta), Vecdaugavas posma no Mangaļu prospekta līdz Audupes ielai 3B, Daugavas posma no Krasta ielas līdz Grāpju pussalai, Daugavas posma no Raņķa dambja līdz Balasta dambim 5B (Āgenskalna līcis), Daugavas posma no Spailes ielas līdz Daugavgrīvas šosejai (Hapaka grāvis), Juglas ezera (ne tālāk par 300 metriem no krasta līnijas, 500 metru attālumā no Juglas upes ietekas, 200 metru attālumā no Langas upes iztekas, 200 metru attālumā no iztekas pie Ezermalas ielas 8A, kā arī posmā no Mīlgrāvja tilta līdz Zušu ielai 39A – 600 metru attālumā no krasta līnijas), Ķīšezera (ne tālāk par 300 metriem no krasta līnijas un 500 metru attālumā no Juglas upes ietekas un iztekas).

Avots: Rīgas dome