Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Latvijā

Arhibīskaps: Dievs vienlīdz stipri mīl veiksmīgu uzņēmēju, politiķi, bērnu ar garīgu atpalicību

© f64

Romas katoļu baznīcas Rīgas arhibīskaps Zbigņevs Stankevičs ikvienam Ziemassvētkos novēl nenonicināt sevi un nebūt augstprātīgiem.

"Bieži nākas dzirdēt, ka latviešiem ir neveselīga pašapziņa, kas izpaužas pārspīlētā sevis nonicināšanā vai arī lielīgā augstprātībā un nejūtībā pret apkārtējiem. Tas ir padomju laikā gūto traumu mantojums, kas liek pašapziņu balstīt sociālajā statusā vai iegūtajā atpazīstamībā," uzskata Stankevičs.

Arhibīskaps aicina ikvienu neiet šādu ceļu, bet gan balstīt pašapziņu patiesībā par sevi, par ikvienu cilvēku. "Patiesība ir tāda, ka ikviens cilvēks ir radīts pēc Dieva attēla un līdzības. Dievs tapa cilvēkā Jēzū Kristū, lai ikvienam no mums dāvātu mieru, prieku un cerību uz dzīvības pilnību," skaidroja Stankevičs.

"Ikviens cilvēks Dieva acīs ir neizmērojami vērtīgs - neatkarīgi no sasniegumiem, iegūtās izglītības vai iedzimtās apdāvinātības. Dievs vienlīdz stipri mīl veiksmīgu uzņēmēju, politiķi, bērnu ar garīgu atpalicību un nogurušu māmiņu, kā arī visu zaudējušu bezpajumtnieku," sacīja arhibīskaps, aicinot mīlēt arī ikvienu cilvēku.

Tāpat Ziemassvētkos Stankevičs aicināja iedzīvotājus būt žēlsirdīgiem - jo īpaši pret tiem, pret kuriem parasti tādi neesam.

"Šogad esam noilgojušies pēc sniega baltuma. Ilgosimies tikpat dedzīgi pēc tā, lai mūsu sirdis ir skaidras un otram labu vēlošas!" pauda Stankevičs.