Ceturtdiena, 18.aprīlis

redeem Jadviga, Laura

arrow_right_alt Latvijā

VAKARA ZIŅAS: Seisuma pamet eksprezidentu Andri Bērziņu

© F64

Uzņēmēju aprindās strauji izplatās runas, ka eksprezidents Andris Bērziņš (71) un viņa sieva, Stradiņa slimnīcas un «Premium Medical » ārste endokrinoloģe Dace Seisuma (42) vairs nedzīvo kopā.

Lai arī pāris jau bija kādu laiku kopā un audzināja kopīgo dēlu Kristapu Andri, oficiāli viņi apprecējās tikai 2011. gada 2. jūlijā, kad Andri Bērziņu ievēlēja par Valsts prezidentu. Bērziņš un Seisuma gredzenus mija pilnīgā slepenībā Cēsu dzimtsarakstu nodaļā. Toreiz presei netika izpausta itin nekāda informācija par laulību norisi, skaidrojot, ka personiska informācija neattiecas uz prezidenta darbību. Pāris savulaik iepazinās veselības centrā «Cīrulīši», kur Seisuma tobrīd strādāja par fizioterapeiti.

Bērziņš pirms laulībām ar Seisumu oficiāli bija precējies tikai vienu reizi ar Dzintru Bērziņu. Eksprezidentam bijušas vēl pāris attiecības, un tajās dzimuši arī bērni. Bērziņš ir tēvs piecām atvasēm.

Prezidentūras laikā Bērziņš un Seisuma paniski izvairījās no savas privātās dzīves atspoguļošanas. Un bieži vien rādīja dusmīgu seju, ja kāds preses izdevums vai pat televīzija centās uzzināt ko privātāku par Valsts prezidenta ģimeni. Valsts pirmā lēdija Dace Seisuma vīra prezidentūras laikā sniedza interviju tikai žurnālam «Ir». Visas pārējās publikācijas tapušas bez Seisumas komentāriem. Šoruden bija īpašs gadījums, kad žurnāls «Klubs» publicēja atklātu interviju ar Seisumu. Tajā eksprezidenta kundze stāstīja, ka vakaros pēc darba jūtoties nogurusi, bet vīrs to nesaprot. «Viņam, kad salīdzina savu vecumu ar manējo, šķiet, ka esmu vēl jauna, ka man joprojām ir tie 28, kad iepazināmies. Viņam šķiet, ka tikai viņš var atnākt mājās un justies noguris, bet man ir jārosās visu laiku,» intervijā žurnālam «Klubs» teica Seisuma. Sarunā atklājās, ka abu attiecībās bijuši arī strīdi un domstarpības. Reizēm pat pēc strīdiem pāris nesarunājies.

Šoruden »Vakara Ziņas« vēstīja, ka drīz vien pēc savas prezidentūras beigām Andris Bērziņš nozuda no sabiedrības redzesloka. Atklājās, ka eksprezidenta pēkšņā pazušana ir saistīta ar nopietnām veselības problēmām un viņam veikta muguras operācija. Pēc operācijas Andris Bērziņš devās uz rehabilitācijas centru «Līgatne», kur viņam sākās atveseļošanās process. Vaicājot, kā Bērziņa kungam klājas un kādi ir viņa nākotnes nodomi, eksprezidents bija lakonisks: «Šobrīd atdodu parādu sev un savai ģimenei.»

Beidzamajā laikā Andra Bērziņa paziņu lokā runā, ka Dace Seisuma ar dēlu Kristapu Andri dzīvo Vecrīgas apartamentos, bet eksprezidentu tur vairs nemanot, jo laulātais pāris ir pašķīries. Lūk, kādu atbildi saņēmām par eksprezidenta šā brīža laulības dzīvi: «Saprotu Jūsu interesi, bet atbildi un komentāru par Jūsu jautājumu nevaru sniegt,» komentē bijušā Valsts prezidenta Andra Bērziņa sekretāre Anda Pečule.