Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Latvijā

Notiesā Zaķa mandāta kaldinātāju

© F64

To, ka Vienotības Saeimas frakciju tā arī nepametušajam Dzintaram Zaķim tikt pie Saeimas deputāta mandāta palīdzējuši arī prettiesiski ietekmēti – uzpirkti vēlētāji, apliecina jau trešais tiesas spriedums.

Rēzeknes tiesa otrdien balsu pirkšanā par labu Dz. Zaķim vienu apsūdzēto atzina par vainīgu un piesprieda viņam nosacītu brīvības atņemšanas sodu, bet otrs apsūdzētais tika attaisnots.

Apsūdzētajam Andrejam Sačkovskim tiesa piemēroja brīvības atņemšanu uz vienu gadu nosacīti ar pārbaudes laiku uz pusotru gadu. Tāpat viņam noteikts aizliegums tuvoties konkrētām personām un aizliegums atstāt valsti. Savukārt apsūdzēto Dz. Zaķa draugu Andri Kozuli tiesa atzina par nevainīgu un attaisnoja, kaut arī prokurors viņam bija prasījis piespriest brīvības atņemšanu uz vienu gadu un sešiem mēnešiem, atņemt viņam Viļānu novada domes deputāta pilnvaras un aizliegt trīs gadus piedalīties vēlēšanās.

Jau ziņots, ka Drošības policija sākusi vairākus kriminālprocesus par iespējamu 12. Saeimas vēlēšanu balsu pirkšanu par labu vairākām partijām vai to kandidātiem. Vairākas lietas jau ir nonākušas līdz tiesai, viena lieta ir izbeigta, bet vēl vairākās izmeklēšana turpinās.

Divās lietās par balsu pirkšanu 12. Saeimas vēlēšanās Vienotības deputāta amata kandidāta Dz. Zaķa labā jau ir stājušies spēkā spriedumi. Par minēto likumpārkāpumu Rēzeknes tiesa ir piespriedusi Viktoram un Aleksandram Balaboliniem attiecīgi 180 un 160 stundas piespiedu darba. Rēzeknes tiesa atzinusi par vainīgu un piespriedusi 100 stundas piespiedu darba arī Jevgeņijam Brovčenko.