Trešdiena, 24.aprīlis

redeem Nameda, Ritvaldis, Visvaldis

arrow_right_alt Latvijā

Latvijas islāmticīgie jūtas kā cietēji

© f64

Arvien aktuālāks paliek jautājums par Latvijas sabiedrībā pieaugušo islamofobiju, atklāj Latvijas Islāma kultūras centra pārstāvis Roberts Klimovičs.

Pēc tam, kad publiskajā telpā publicētas vairākas intervijas par pašu R. Klimoviču un citiem islāmticīgajiem, kur tie stāsta par islāma kultūru, reliģiju un savu aicinājumu, sabiedrībā esot pieaugusi zināma agresija pret islāmticīgo kopienu.

“Mēs reāli saņemam draudus ar fizisku izrēķināšanos. Atveriet jebkuru video vai interviju ar kādu Latvijas islāmticīgo un palasiet interneta komentārus. Mūsu māsām (Latvijas musulmanietēm, kuras kameras priekšā stāstīja par to, kādēļ izvēlējušās islāmu – red.piezīme) ir izteikti dažādi pretīgi draudi. Tāpat arī man ir draudēts “sadot pa muti” un tamlīdzīgi,” klāsta R. Klimovičs. Viņš norāda un neslēpj savu sašutumu par nosodījumu, ko izpelnījies no Drošības policijas priekšnieka Normunda Mežvieta puses, kurš piektdien nodēvējis R. Klimoviču par personu, kura retorika ir “pretrunīgi vērtējama”.


Latvijas islāmticīgo pārstāvis arī min, ka šobrīd konkrētās reliģijas praktizētāji Latvijā jūtas diskriminēti. “Tas nosodījums, ko saņemam no Latvijas sabiedrības puses ir pilnīgi nepamatots. Islāmticīgie ir labi, tīri cilvēki, kas nelieto alkoholu un uztic visu Dievam. Un mēs arī nesūdzamies par savu likteni, tas šobrīd ir tas ciešanu ceļš, kas mums ir jāiet,” nopūšas R. Klimovičš.


Jau ziņots – naktī uz 27. septembri uz Rīgas Mošejas sienas parādījies uzraksts, kurš angļu valodā vēstījis: Jūsu Allāhs, Jūsu problēma, dodieties mājās” un lai gan šī lieta tikusi sākotnēji nodota izskatīšanai Drošības policijai, R. Klimovičš portālam nra.lv atklājis, ka šobrīd šo vandalisma aktu izskata Valsts policija.