Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Latvijā

Latvijas islāmticīgie: mēs nevaram nosodīt “Islāma valsti”

© muslimmatters.org

Līdz ar bēgļu krīzi aktualizējies arī jautājums par iespējamu Islāma kultūras izplatību Latvijā. Tā kā sabiedrībā jaušamas zināmas bailes no varbūtēja ekstrēmisma manifestācijām konkrētajā kultūrā, portāls nra.lv aicināja uz sarunu Latvijas Islāma kultūras centra pārstāvi Robertu Klimoviču.

Par spīti tam, ka Latvijas Islāma Kultūras Centrs savā publiskajā paziņojumā nosoda jebkuras teroristiskas darbības un noliedz jebkādu nepamatotu vardarbību, R. Klimovičs sarunā ar portālu nra.lv atteicās nosodīt konkrēti grupējuma “Islāma valsts” aktivitātes, sakot, ka šādu tiesību viņam neesot.

“Es personīgi nezinu, vai šī grupējuma aktivitātes, kuras tiek atspoguļotas medijos, ir reālas.  Zinu to, cik ļoti mediji sagroza informāciju un tā kā neesmu bijis Sīrijā un redzējis šīs aktivitātes, neuzskatu par vajadzīgu par tām spriest. Medijiem vajadzētu pilnvērtīgi atspoguļot notiekošo Latvijā nevis uztraukties par kādiem apšaubāmiem notikumiem, kas atrodas tūkstošiem kilometru attālumā,” teic R. Klimovičs, kurš arī norāda, ka pagaidām publiski pieejamā informācija par “Islāma valsti” nepārliecina viņu par šī grupējuma mērķiem, saistību ar islāmu un eksistenci kopumā.Nosodīt kaut ko R. Klimovičš atsakās principā, sakot, ka šādas tiesības ir tikai “tiesnesim” vai “Dievam”.

Jautāts par bēgļu jautājumu un sabiedrības bailēm no Islāma kultūras, R. Klimovičs pauž viedokli – baidās, jo nav ticības.

“Mediji apzināti biedē sabiedrību un cilvēki, kuriem nav reliģijas baidīsies no pilnīgi visa. Jebkas var kalpot kā katalizators,” nopūšas R.Klimovičš, kurš vēlreiz uzsver – islāms ir miera reliģija, un ticīgie tikai vēlās to mierīgi praktizēt.