Ceturtdiena, 18.aprīlis

redeem Jadviga, Laura

arrow_right_alt Latvijā

NA plāno vērsties NEPLP saistībā ar Girsa dalību LTV raidījumā

© F64

Nacionālā apvienība "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK (VL-TB/LNNK) plāno vērsties Nacionālajā elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomē (NEPLP) saistībā ar prokrieviskā aktīvista Illariona Girsa dalību LTV diskusiju raidījumā

VL-TB/LNNK līdzpriekšsēdētājs Raivis Dzintars aģentūrai LETA sacīja, ka nacionālā apvienība plāno vērsties NEPLP par Girsa "popularizēšanas" atbilstību sabiedriskajam pasūtījumam.

Arī Saeimas Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisijas priekšsēdētāja Inese Laizāne (VL-TB/LNNK) rosinās komisiju lemt par paskaidrojumu prasīšanu NEPLP par Girsa atspoguļojumu LTV raidījumā, kā tas atbilst sabiedriskajam pasūtījumam un vai tā ir vērtējama kā analītiskā žurnālistiska. Par šo raidījumu Laizāne ir saņēmusi vairāku iedzīvotāju sašutuma pilnas vēstules, kurās pausta neapmierinātība saistībā ar Girsa atspoguļojumu.

Kā ziņots, arī Saeimas deputāts Artuss Kaimiņš (LRA) vakar aicināja Saeimas Pilsonības, migrācijas un sabiedrības saliedētības komisiju prasīt skaidrojumu Latvijas Televīzijas (LTV) valdei vai NEPLP saistībā ar Girsa atspoguļojumu LTV raidījumā.

Kaimiņu satrauca fakts, ka LTV 7.kanālā raidījumā "Punkts uz i", kurā bija uzaicināts arī Saeimas deputāts Aleksandrs Kiršteins (VL-TB/LNNK), Girss esot pasniegts kā reprezentabls otras puses viedokļa paudējs. Raidījumā neesot norādīts, ka ir lūgts sākt kriminālvajāšanu pret Girsu un viņš ir dedzinājis Latvijas pasi, neapmierināts ir deputāts. Tāpat aktīvistam neesot prasīts, kur viņš saņem finansējumu, un Girss kopumā esot parādīts kā "balts jēriņš".

Jau ziņots, ka Drošības policija (DP) oktobrī Kurzemes tiesas apgabala prokuratūrai lūgusi sākt kriminālvajāšanu pret vienu no partijas "Par dzimto valodu!" līderiem Girsu.

Kriminālvajāšanu pret Latvijas pilsoni lūgts sākt saistībā ar 2014.gada novembrī interneta vietnē "http://illarion.lv"publicēto rakstu. Apsūdzību lūgts uzrādīt pēc Krimināllikuma panta, kas paredz atbildību par nacionālā vai etniskā naida izraisīšanu, izmantojot automatizētu datu pārraides sistēmu, aģentūru LETA informēja DP.