Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Latvijā

Publicēs Zolitūdes traģēdijas parlamentārās izmeklēšanas komisijas galaziņojuma projektu

© F64

Saeimas Zolitūdes traģēdijas parlamentārās izmeklēšanas komisija šodien publicēs galaziņojuma projekta galīgo redakciju, kurā būs atspoguļotas pēdējās četrās komisijas sēdēs pieņemtās izmaiņas.

Par galaziņojuma apstiprināšanu komisija balsos 12.oktobrī, kad būs stājušies spēkā grozījumi Parlamentārās izmeklēšanas komisiju likumā. Grozījumi paredz, ka izmeklēšanas komisijas galaziņojumu pieņem ar komisijas locekļu absolūto balsu vairākumu, norāda komisijas priekšsēdētājs Ringolds Balodis (NSL).

Kā pauž Balodis, 12.oktobra sēdē piedalīsies tikai komisijas deputāti, lai bez konsultācijām ar ekspertiem pieņemtu galaziņojumu, balstoties uz savu sirdsapziņu un politisko pārliecību, aģentūru LETA informēja Saeimas preses dienestā.

Zolitūdes traģēdijas parlamentārās izmeklēšanas komisijas galaziņojuma apstiprināšanai būs nepieciešamas vismaz septiņas no 12 komisijas locekļu balsīm neatkarīgi no klātesošo komisijas locekļu skaita.

Galaziņojums būs pieejams Saeimas Zolitūdes traģēdijas parlamentārās izmeklēšanas komisijas mājaslapā "zolitude.saeima.lv".

Kā ziņots, Zolitūdes lielveikala "Maxima" traģēdijas parlamentārās izmeklēšanas komisija galaziņojumā kā par traģēdiju politiski un morāli atbildīgos lēmusi minēt bijušo Ministru prezidentu Valdi Dombrovski (V), bijušos ekonomikas ministrus Arti Kamparu (V) un Danielu Pavļutu, bijušos Ekonomikas ministrijas valsts sekretārus Anriju Matīsu (V) un Juri Pūci ("Latvijas attīstībai"), bijušos Saeimas Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisijas priekšsēdētājus Gunti Blumbergu ("Latvijai un Ventspilij"), Ventu Armandu Kraukli, Andri Bērziņu, Vjačeslavu Dombrovski un Jāni Ozoliņu (V), bijušos finanšu ministrus Andri Vilku (V) un Einaru Repši ("Latvijas attīstībai"), Saeimas Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijas priekšsēdētājus Gunti Bērziņu (V), Jāni Reiru (V), kā arī Rīgas domes priekšsēdētāju Nilu Ušakovu (S) un Rīgas pilsētas būvvaldes vadītāju Ingusu Vircavu.

Zolitūdes traģēdija notika 2013.gada 21.novembrī, kad, iebrūkot lielveikala "Maxima" jumtam, gāja bojā 54 cilvēki. Tā ir lielākā traģēdija Latvijā kopš neatkarības atjaunošanas.