Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Latvijā

Ļaudis izsmej "tikumības policisti" Stepaņenko

© facebook

Saeimas deputāte Jūlija Stepaņenko savā sociālā tīkla facebook profilā publicējusi kāda vides projekta reklāmas plakātu, kurš aicina uz iecietību izmantojot četrus tēlus, bezpajumtnieku, HIV inficētas sievietes meitu, vīrieti ratiņkrēslā un geju. J. Stepaņenko savā publikācijā plakātu nodēvējusi par „ķēzījumu” kurš pazudīs jau rīt. Tas izsaucis sašutumu twitter lietotāju vidū, kuri masveidā metušies „tikumības policisti” izsmiet.

Nodēvējot plakātu, kura sauklis ir "Esi iecietīgs. Tavs atbalsts var mainīt dzīves", par ķēzījumu J. Stepanenko šķiet veicinājusi sabiedrībā aizdomas, ka viņas pašas ierosinātie grozījumi Izglītības likumā, kuri nosaka izglītojamo „tikumisko” audzināšanu, uztverami kā cenzūra.

Daudzi twitter lietotāji pauž neizpratni, kā iecietību veicinošs plakāts var šķist nevēlams, citi ir sašutumā par plakātā norādīto cilvēku grupu nozākāšanu. Kāds šausminās par joprojām neizprotamajiem tikumības grozījumiem un to, ka karš par tikumību, šķiet ir karš pret iecietību.

Atrodas arī tādi, kas šādai deputātes rīcībai vienkārši atsakās ticēt, tomēr vislielākā twitter lietotāju daļa sākuši deputāti izsmiet godājot to par „tikumības policisti” un radot mirkļa birku „svētā Stepaņenko”.

Jāpiezīmē, ka ļoti daudziem šī tēma beidzot devusi iespēju ironizēt par visiem garenajiem objektiem Rīgas ielās, sakot, ka tie neglābjami sabojājuši viņu psihi.