Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Latvijā

Kaimiņš: Meklēju deputātu ar sirdsapziņu

© kaimiņ š

"Meklēju vienu deputātu. kurš 12. Saeimā ir ar sirdsapziņu," tā savā mikroblogošanas vietnē twitter šodien ierakstījis skandalozais Saeimas deputāts Artuss Kaimiņš.

Jau ziņojām, ka opozīcijā esošās Latvijas Reģionu apvienības (LRA) frakcijas sēdē tika pieņemts lēmums rosināt satiksmes ministra Anrija Matīsa (V) demisiju.

LRA frakcijas vadītājs Dainis Liepiņš aģentūrai LETA skaidroja, ka šāds lēmums saistīts gan ar aizdomās par kukuļņemšanu turētā nu jau bijušā "Latvijas Dzelzceļa" prezidenta Uģa Magoņa lietu, gan arī ministram zināmā mērā jāuzņemas atbildība situācijā ar reibumā pieķerto "airBaltic" apkalpi.

"Mēs saprotam, ka ministrs nenosaka, kurš pilots vadīs lidmašīnu, bet šajās dienās nebija nekādas ministra reakcijas," piebilda Liepiņš. Tāpat šāds lēmums saistīts arī ar situāciju uzņēmumā Latvijas Pasts un "Latvijas Autoceļu uzturētājs" .

Pēc LRA domām, Matīss pilnībā nekontrolē, kas notiek Satiksmes ministrijā, kā arī zaudējis uzticību kā ministrs pēc situācijas ar Magoni. Liepiņš piebilda, ka LRA frakcija iepriekš bija uzdevusi jautājumus saistībā ar Magoni, bet tad esot ticis apgalvots, ka viss ir kārtībā.

Liepiņš norādīja, ka demisijas rosināšanai nepieciešami vismaz desmit deputātu paraksti, un visi astoņi LRA deputāti atbalstīs šo ieceri. Liepiņš piebilda, ka vairāki politiskie spēki par šo jautājumu varētu lemt partiju valdes sēdēs nākamnedēļ.