Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Latvijā

Atsavinās vairākus īpašumus Austrumu maģistrāles būvniecībai

© F64

Valdība šodien atbalstīja Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas (VARAM) lūgumu atsavināt vairākus nekustamos īpašumus, lai Rīgā nodrošinātu Austrumu maģistrāles būvniecību.

Sabiedrības vajadzībām paredzēts atsavināt nekustamos īpašumus Ieriķu ielā 10A, Gustava Zemgala gatvē 14, Gustava Zemgala gatvē 13, Vestienas ielā 17 un Augusta Deglava ielā 37. Īpašumi tiks atsavināti, jo nav panākta vienošanās ar to īpašniekiem par atpirkšanu.

Par katru īpašumu tiks izmaksāta arī kompensācija - par Ieriķu ielas 10 īpašumu - 6972 eiro, par Zemgala gatves 13 īpašumu 7398 eiro, par Zemgala gatves 14 īpašumu tie būs 14 228 eiro. Kompensācija par Vestienas ielas 17 īpašumu paredzēta 1992 eiro ampērā, bet par Deglava ielas 37 īpašumu - 3557 eiro.

Ministrija skaidro, ka Rīgas dome jau 2004.gadā pieņēma lēmumu par ieceri izbūvēt Austrumu maģistrāli posmā no Viestura prospekta līdz Slāvu aplim.

Pašvaldība, iegūstot savā īpašumā konkrētos objektus, varēs nodrošināt Austrumu maģistrāles otrās kārtas būvniecības projektu, radot drošu un ērtu transporta infrastruktūru, teikts paskaidrojumā.