Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Latvijā

Policija aiztur trīs pensionārus; izņemti vairāk kā 30 šaujamieroči

© Valsts policija

Valsts policijas Kriminālpolicijas darbinieki pirms kāda laika saņēma informāciju par iespējamu nelegālo ieroču glabāšanu un tirgošanu. Par notikušo tika uzsākts kriminālprocess un izmeklēšanas laikā policisti noskaidroja aizdomās turamās personas.

Aprīļa vidū, veicot sankcionētas kratīšanas Ropažu novadā, Bolderājā un Ķengaragā, policijas darbinieki atrada un atsavināja vairākus kaujas ieročus un munīciju. Tostarp astoņas dažādas bises, mazkalibra karabīni ar optisko tēmekli, sešas karabīnes, revolveri, 14 dažādas pistoles, trīs šautenes, no tām viena ir pirmā pasaules kara šautene, medību kombinēto ieroci, granātu un piecus granātu detonatorus, vairāk nekā 2000 dažādu kalibru munīciju, četrus trokšņu slāpētājus, aptuveni 5 kg šaujampulvera. Tāpat atsavinātas arī dažādas šaujamieroču detaļas.

Rīgas reģiona pārvaldes Ķengaraga iecirkņa darbinieki sadarbībā ar Ceļu policiju, speciālo uzdevumu vienību un Rīgas reģiona Kriminālpolicijas darbiniekiem par nelegālo ieroču un munīcijas glabāšanu un tirgošanu policijas darbinieki aizturēja 1945. gadā un divus 1951. gadā dzimušus vīriešus, kuri tika ievietoti izolatorā.

Izmeklēšanas laikā policisti noskaidroja, ka aizturētie vīrieši ir savstarpēji pazīstami un aizrāvušies ar ieročiem, tos remontējuši, kā arī tirgojušies. Atsevišķiem ieročiem bijušas atļaujas, tomēr tiks lemts par to anulēšanu.

Šobrīd ir uzsākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 233. panta otrās daļas par šaujamieroča, šaujamieroča munīcijas, lielas enerģijas pneimatiskā ieroča, sprāgstvielas vai spridzināšanas ietaises izgatavošanu, remontēšanu, iegādāšanos, glabāšanu, nēsāšanu, pārvadāšanu, pārsūtīšanu vai realizēšanu bez attiecīgas atļaujas. Vīriešiem par šādu noziegumu var draudēt brīvības atņemšana uz laiku līdz trim gadiem.