Trešdiena, 24.aprīlis

redeem Nameda, Ritvaldis, Visvaldis

arrow_right_alt Latvijā

Aicina iezīmēties Lielajā talkas kartē

© Publicitātes foto

Šogad Lielā talka gaida visus uz vides sakopšanu 25. aprīlī. Pasākuma rīkotāji aicina jau tagad ikvienu atzīmēt savu talkošanas vietu mājaslapā, tā apliecinot savu atbalstu zaļai domāšanai.

«Visi Latvijas iedzīvotāji tiek aicināti vienoties atbalstā iniciatīvai Zaļais referendums, kas šogad iezīmē jaunu pavērsienu Lielās talkas attīstībā. Ieejot mājaslapas www.talkas.lv sadaļā Zaļais referendums, katrs var apliecināt savu gribu Latviju veidot kā zaļu, veselīgu un ekoloģisku valsti,» pievienoties pasākumam aicina Lielās talkas pārstāve Madara Laicāne.

Latvijas Universitātes Lielajā aulā 26. martā oficiāli tika atklāta Lielās talkas vietu karte un tika noslēgta tās organizatoru vienošanās ar Latvijas Ārstu biedrību par turpmāku sadarbību sabiedrības izglītošanā un ar veselības aizsardzību saistītās aktivitātēs.

Atklājot Lielās talkas vietu karti, premjerministre Laimdota Straujuma mudināja pašus darboties un negaidīt laimes lāci, kā tas bijis Sūnu ciemā. Viņa cerot, ka uz Latvijas 100 gadu jubileju 2018. gadā Latvija būs tīrākā un sakoptākā valsts un būs arī ceļā uz laimīgākās valsts titulu. L. Straujuma pauda gandarījumu par talku rīkošanas tradīcijas atjaunošanu, norādot, ka bija jāpaiet kādam laikam no tā sauktajiem subotņikiem, kas bija populāri padomju laikā, lai atgrieztos pie kopīgas talkošanas.

Lielās talkas kustības vadītāja Vita Jaunzeme uzsvēra, ka talkas ir ne tikai sena latviešu tradīcija, tā ir arī patriotisma izpausme.

Talkas rīkotāji atgādina, ka pirmā Lielā talka tika sarīkota 2008. gada 13. septembrī par godu Latvijas 90. gadu jubilejai ar mērķi «padarīt Latviju un Baltijas jūras reģionu par tīrāko vietu pasaules kartē». Toreiz vienas dienas laikā 512 organizētās talkošanas vietās 364 pašvaldību teritorijās ap 50 tūkstoši talcinieku savāca vairāk nekā 260 tūkstošus atkritumu maisu. Pērn lielā sakopšana pulcināja 160 000 Latvijas iedzīvotāju.