Piektdiena, 26.aprīlis

redeem Alīna, Rūsiņš, Sandris

arrow_right_alt Latvijā

Amerikāņu karavīriem Latvijā patīk

© f64

Pagājušonedēļ kopā ar iespaidīgu militāro tehniku Latvijā ieradušies arī ASV 3. kājnieku divīzijas 1. brigādes karavīri, kuri izmitināti Ādažu poligonā. Lai noskaidrotu to, kā ārzemju karavīri Latvijā iejutušies, portāls nra.lv sazinājās ar Aizsardzības ministriju (AM).

"ASV karavīriem šeit patīk,” sarunā ar portālu nra.lv atzīst AM pārstāvis Kaspars Galkins. Viņš arī norāda, ka pirms nedēļas atbraukušie karavīri šobrīd iekārtojas Ādažu bāzē un mācības tiem vēl nav sākušās.

Izrādās - latviešu karavīriem ar ārzemniekiem sazināties un kontaktēties problēmu neesot. "Ja runājam  par profesionālo dienestu, tad jānorāda – mūsu karavīri angļu valodu pārvalda labi, turklāt jāpiemin arī tas, ka 90% no atbraucējiem ir jau agrāk dienējuši vai nu Afganistānā vai Irākā un nereti tas ir noticis kopā ar mūsu karavīriem. Daži no viņiem viens otru pat tīri labi pazīst un viņiem ir kopēja kauju pieredze,” piebilst K. Galkins.

Jau ziņots, ka kopš februāra Latvijā sācies aktīvs militāro mācību periods. Šo starptautisko mācībām laikā piedalīsies arī ASV un citu sabiedroto valstu karavīri ar savu militāro tehniku. Tāpēc pa Latvijas ceļiem militāro mācību un treniņu laikā pārvietosies bruņumašīnas "Bradley" un "Stryker", kā arī cita veida militārā tehnika

Tehnikas piegāde notika 9. martā operācijas "Atlantic Resolve" izpildes gaitā, atbalstot ASV armijas 2.kavalērijas pulka nomaiņu ar 3.kājnieku divīzijas 1.brigādi. Šī brigāde Latvijā plāno palikt uz rotācijas laiku - aptuveni trīs mēnešiem.