Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Latvijā

Šodien jau 20. reizi apbalvos nozares labākos uzņēmējus

© f64

Konkursam „Latvijas Labākais tirgotājs”, ko rīko Latvijas Tirgotāju asociācija (LTA) kopā ar Latvijas Pašvaldību savienību, klāt 20. sezona. Gadu gaitā konkursa rīkotājiem vislabākā sadarbība izveidojusies ar pašvaldībām Rīgā, Jelgavā, Lielvārdē, Jūrmalā un Ventspilī. Šodien tiks pasniegtas balvas plkst. 11 Rīgas domes sēžu zālē.

Katru gadu konkursa „Latvijas Labākais tirgotājs” ietvaros labākos tirdzniecības, ēdināšanas un pakalpojumu sniedzēju uzņēmumus izvērtē ar mērķi paaugstināt nozarē strādājošo profesionalitāti. Ar konkursa starpniecību gadu gaitā plašāku atpazīstamību un uzmanību guvuši daudzi uzņēmumi.

Kafejnīcas „Bucefāls” īpašnieks Juris Priļepiševs no Siguldas pagasta atzina, ka piedalīšanās konkursā ir kā svētku reize saspringtajā dzīves ritmā, kur katrs uzņēmums cīnās par pastāvēšanu un sava tirgus noturēšanu: “Protams, kādam veicas labāk, kādam ne tik labi, bet, ja mēs pastāvam un piedalāmies šajā konkursā, tad tā ir ne tikai balva mums, bet gan visai Latvijai.” Jūrmalā esošā Boutique Hotel & Restaurant “MaMa” direktore Ilze Kikste-Zandere saka: „Konkursā piedalāmies jau sesto gadu un galveno balvu esam spējuši noturēt četrus gadus, par ko esam ļoti lepni. Ar dalību konkursā esam ieguvuši arī labu reklāmu un galvenais - labu pieredzi.”

„Latvijas Labākais tirgotājs 2014” kopumā piedalījās 193 uzņēmumi. Izvērtējot pieteiktos dalībniekus, noteikti 46 uzvarētāji. Šie uzņēmumi atbilda kritērijiem - ja saņemti vismaz 92 punkti no 100. Konkursa uzvarētāji ir noteikti vairākās grupās – aptiekas, degvielas uzpildes stacijas, frizētavas un skaistumkopšanas saloni, sporta un atpūtas centri, restorāni, kafejnīcas, mājas virtuves, kafejnīcas-konditorejas, kafejnīcas-picērijas, kafejnīcas-veikali, bistro, krogi, ceļmalas krogi, mazie veikali, specializētie veikali, veikali, lielveikali un tirdzniecības centri.

„Latvijas Labākais tirgotājs 2014” uzvarētāji nākuši kopumā no 19 Latvijas pilsētām, ciemiem un apdzīvotām vietām - Aizkraukles, Bēnes, Burtniekiem, Dobeles, Daugavpils, Jelgavas, Jūrmalas, Lielvārdes, Liepājas, Ogres, Rēzeknes, Rīgas, Siguldas, Tukuma, Valmieras, Vangažiem un Ventspils.