Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Latvijā

Pēc KNAB kratīšanas no amata atstādināts Jūrmalas būvinspektors

© f64

Pēc Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) veiktās kratīšanas Jūrmalas pašvaldības būvinspektora Ralfa Morīša darba vietā, Morītis atstādināts no amata, aģentūru LETA informēja Jūrmalas domē.

Kratīšana Morīša darbavietā notikusi šodien, informē Jūrmalas domē. Pēc notikušā nekavējoties sagatavots Jūrmalas pilsētas domes rīkojums par konkrētās personas atstādināšanu no darba un pārbaudes uzsākšanu.

Morītis Jūrmalas pašvaldībā par būvinspektoru strādā kopš 2011.gada 15.decembra. Pēc izglītības ir būvinženieris. Vienlaikus viņš ir līdzīpašnieks SIA "Step Ag", kas nodarbojas ar tehniskām konsultācijām un būvuzraudzību. Šogad kandidējis 12.Saeimas vēlēšanās no sociāldemokrātiskās partijas "Saskaņa" saraksta.

Domē arī informē, ka signāli par Morīša, iespējams, pretlikumīgām darbībām pašvaldībā saņemti jau iepriekš - 2013.gadā tika ierosināta dienesta pārbaude par Morīša rīcību, sagatavojot dokumentus par kādas dzīvojamās mājas pieņemšanu ekspluatācijā, neskatoties uz neatbilstībām apstiprinātajam būvprojektam. Pērn pēc disciplinārlietas tika ierosināts piemērot rājienu par konstatētajiem pārkāpumiem. Tomēr, kā liecina lietas materiāli, reāli rājiens nav ticis piemērots.

Jūrmalas pilsētas domes priekšsēdētājs Gatis Truksnis (ZZS) ir izdevis rīkojumu par izmeklēšanas komisijas izveidi, kurai līdz 30.decembrim jāizvērtē Jūrmalas pilsētas domes izpilddirektora bezdarbība, nepiemērojot Morītim sodu par konstatētajiem pārkāpumiem.

"Par prettiesisku rīcību un arī bezdarbību ir jāatbild, vai tas būtu būvinspektors vai domes administrācijas vadītājs," uzsver Jūrmalas pilsētas domes priekšsēdētājs.