Ceturtdiena, 2.maijs

redeem Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

arrow_right_alt Latvijā

Latvijas paviljonu "World Expo" būvēs Šveices uzņēmums

© f64

Latvijas paviljona būvniecību "World Expo" par 3,1 miljonu eiro uzticēs Šveices būvuzņēmumam, šodien preses konferencē paziņoja ekonomikas ministre Dana Reizniece-Ozola (ZZS).

Ministre informēja, ka decembrī bez rezultātiem beidzās Latvijas paviljona būvniecības iepirkums, kurā piedalījās divi pretendenti. Abu pretendentu piedāvātās cenas bija virs sešiem miljoniem eiro.

Taču pēc šī nenotikušās iepirkuma Ekonomikas ministrija (EM) apzināja citu būvnieku piedāvājumus, kopumā saņemot septiņu uzņēmumu piedāvājumus, kas svārstījās no 3,16 līdz 4,37 miljoniem eiro.

EM nolēma izvērtēt divus labākos piedāvājumus - no Itālijas un Šveices būvniekiem. EM lēma sarunas turpināt ar Šveices kompāniju, kuras piedāvātā līgumcena bija 3,1 miljons eiro.

Kā ziņots, valdība otrdien lēma piešķirt papildu 1,6 miljonus eiro Latvijas dalībai starptautiskajā izstādē "World Expo", kas nākamgad norisināsies Itālijas pilsētā Milānā. Pirms valdība lēma par papildu līdzekļu piešķiršanu, ministre norādīja, ka pozitīva lēmuma rezultātā Latvija piedalīsies izstādē, tiesa, saglabājoties riskam, ka Latvijas paviljons netiek uzbūvēts laikā - līdz nākamā gada maijam. Savukārt negatīvs lēmums paredzētu attiekties no dalības izstādē, kas nozīmē, ka tiek zaudēti visi iepriekš projektā ieguldītie līdzekļi.

Papildu finansējums nepieciešams Latvijas paviljona būvniecības darbiem.

Reizniece-Ozola vakar arī norādīja, ka Ekonomikas ministrija vērsīsies Konkurences padomē, lai tā izvērtē iepriekš par nenotikušu atzītā Latvijas paviljona būvniecības iepirkuma pretendentu - "RBS Skals Būvvadība" un Itālijas uzņēmuma "Paolo Beltrami S.p.A" - iespējamu vienošanos. "Abu uzņēmumu piedāvātās cenas bija ļoti līdzīgas. Ir pazīmes, kas liecina par vienošanos," teica ekonomikas ministre.

Savukārt būvkompānijas AS "RBSSKALS" padomes priekšsēdētājs Māris Saukāns aģentūrai LETA skaidroja, ka godīgos konkursos, ja pretendenti ir pareizi izpratuši tehnisko specifikāciju un projekta uzdevumu, ir tikai normāli, ka viņu piedāvājumi ir līdzīgi un salīdzināmi. Tas liecina par projekta izpratni un tā brīža situācijas izvērtējumu.