Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Latvijā

RECENZIJA: “Carnival Youth”, “No Clouds Allowed”

© publicitātes

Šā brīža karstākais jaunums – jaunās grupas “Carnival Youth” debijas albums, kurā līdzās jau maijā iznākušā EP “Never Have Enough” piecām dziesmām („Never Have Enough”, „Octopus”, „Brown Eyes And All The rest”, „Seasons” un „Words Like Birds”) iekļauti vēl septiņi jauni gabali.

 Albuma producents ir Gatis Zaķis, kurš savā jomā Latvijā laikam pašlaik ir pats labākais. “Šis mums ir ļoti īpašs brīdis, ko paslepus gaidījām kopš tapa pirmās dziesmas. Saka, ka pirmās reizes esot visaizraujošākās. Turot rokās pirmo pašu radīto albumu, sajūta ir patiesi lieliska. Iesakām pamēģināt! Raiņa vārdiem sakot: “Kas zin, ko grib – tas spēj, ko grib”,“ saka paši mūziķi. Jāatgādina, ka šīs grupas sastāvā ir Edgars un Emīls Kauperi, Aleksis Luriņš un Roberts Vanags – visiem puišiem ir tikai 19 gadu. “Carnival Youth” Latvijas koncerttūre sāksies 22. novembrī Rīgā, koncertzālē “Palladium”, kam sekos pasākumi 28. novembrī Liepājas “Fontaine Palace”, 29. novembrī Jelgavas “Četros Baltos Kreklos”, 5. decembrī Valmieras “Multiklubā” un 6. decembrī Cēsu “Fonoklubā”. Ir vērts aiziet!

PAR. Šī pilnīgi noteikti ir šā brīža labākā un cerīgākā latvju jaunā grupa. Jau šķita, ka pēc EP iekļautajiem lieliskajiem pieciem (ja pavisam precīzi – četrarpus) gabaliem “Carnival Youth” nepaspēs tik īsā laikā sagatavot vēl kādu „gāzēju”, taču spēja gan – primāri tas attiecas uz spožo „Traffic Lights”, spēcīga ir arī „Sometimes”. Ja jaunajiem mūziķiem neuzkritīs kāda zvaigžņu vai augstās mākslas radīšanas nepieciešamības slimība, tad mēs par viņiem vēl daudz dzirdēsim.

PRET. “Carnival Youth” mazo platīti jeb EP dzirdējušie droši vien piekritīs, ka grupa, sporta terminoloģijā runājot, veikusi tā saucamo falšstartu – labākās dziesmas izskanējušas jau pirms lielā albuma izdošanas. Savukārt no jaunajām, piemēram, „Moonboy” vai „Tree By Tree” – slābani gabali, taču trakākais ir albuma noslēgumā pievienotās divas dziesmas latviski: ja „Debesis par zemu” vēl ir daudzmaz ciešama, tad „Akmentiņi” ir reti kaitinošs gabals. Nu neskan “Carnival Youth” latviski, šādas dziesmas piestāvētu „The Sound Poets” un tamlīdzīgām brigādēm!