Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Latvijā

Netālu no dzīvojamajām mājām Ogres upei nogruvis krasts

© google

Plūdu dēļ Ogres upē nogruvis krasts, informē Ogres novada domes priekšsēdētājs Artūrs Mangulis.

Šobrīd situācija ir diezgan draudīga, netālu atrodas iedzīvotāju mājas. Mangulis uzsver, ka, tiklīdz plūdi beigsies, būs nepieciešams stiprināt upes krastus.

Arī Ogres novada Mazozolu pagastā nogruvis krasts. No notikuma vietas aptuveni 20 metru attālumā atrodas dzīvojamā māja, arī tur situācija ir kritiska.

Vēl joprojām nav aprēķināti visi izdevumi, kas saistīti ar plūdiem Ogrē. To plānots izdarīt līdz trešdienai, kad paredzēta doms sēde.

Mangulis atzīst, ka pagājušā gada beigās esot noslēgts līgums ar kādu novada iedzīvotāju par regulāri applūstoša īpašuma atpirkšanu. Šobrīd ir saņemts vēl viens šāds pieprasījums, taču, lai to izvērtētu un noslēgtu, ir nepieciešams laiks. Pašvaldība iepriekš bija noteikusi savu cenu, savukārt iedzīvotājs nebijis ar to apmierināts, tāpēc līgums netiek noslēgts. Ogres novada domes priekšsēdētājs atzīst, ka pašvaldība neļauj īpašumus celt pārāk tuvu pie upēm, jo pastāv iespēja, ka tās var pārplūst. Tāpēc ir reizes, kad iedzīvotājiem viņu izvēlētie zemes gabali netiek pārdoti. Taču viņš uzsver, ka iedzīvotāji tik un tā kaut kādā veidā iegūst šādus īpašumus, kuri plūdu laikā applūst.